22 noiembrie 2016

Franța: emisiune literară pentru cei mici, la televiziunea publică

În timp ce dreapta franceză își alege candidatul la prezidențialele din luna mai a anului următor, autoritățile dejoacă atentate și furtunile răvășesc Franța, aflu că niște marionete pufoase vor apărea curând pe al patrulea canal al televiziunii publice franceze, cu rolul de a-i ghida pe micii telespectatori în universul lecturii. 

Într-un decor deloc surprinzător (o librărie numită  Yéti qui lit//La Yeti care citește)  Yéti, Nina și Léon vor răscoli prin rafturi și vor alege în fiecare episod o carte despre care să povestească. 

Pe lista anunțată de producători văd și Pomelo grandit// Pomelo crește, scrisă de Ramona Badescu și Benjamin Chaud (volum apărut la Albin Michel jeunesse).

Ramona Bădescu e o tânără scriitoare și dramaturg care trăiește la Marsilia, nu altcineva 🙂

Trailerul emisiunii e aici.

Citeam cu tristețe despre o nouă emisiune cu și despre cărți și scriitori care dispare de pe ecranele din România. Mi-am adus aminte de Lumea citește și protestul citind din fața televiziunii unde am cunoscut o mulțime de bloggeri interesanți cu care țin și acum legătura și despre cum credeam că lumea e nedreaptă atunci pentru prima și ultima oară. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...