Despre mine

Am plecat din România după cincisprezece ani (am început în liceu!) de lucrat în presă: radio (Uniplus Tîrgu Mureș, Europa FM), televiziune (Antena 1 Tîrgu Mureș și apoi, la București, Amerom38, Prima TV și Pro TV), reviste, ziare. De aproape 10 ani pe internetul unde plutește și pagina aceasta.

Bat lumea în lung și în lat și țin acest carneţel de notiţe bucurându-mă că am cel puțin un loc în care mă întâlnesc cu limba română.

Acum vă scriu de la Paris.

Primii pași (?) în yoga i-am făcut în copilărie (dar practic intens de 20 de ani). Apoi am vrut să aflu ce e Yoga și am studiat-o serios, urmând cursul de trei ani al Federației Italiene de Yoga. Lecturi intense, examene severe și prezentarea unei lucrări de diplomă. Totul dupa modelul Uniunii Europene de Yoga @euy_uey. Tema aleasă: o tehnică de Pranayama- "Ujjayi- o bucățică de cer în ritmul oceanului". Așa că acum am o diplomă recunoscută de guvernul indian. (@ministryofayush)
Pentru că mă interesează aspectele legate de modul în care yoga afectează (pozitiv!) viața celor din mileniul III, urmez acum un master în Yogaterapie organizat de @sarvayogainternational în colaborare cu Universitatea din Parma și Universitatea indiană S-Vyasa @svyasaofficial, specializată în educație yoga și cercetare științifică.

Mă bucur că am învățat de la cei mai buni: printre profesorii mei se află și Antonietta Rozzi, fostă președintă a Uniunii Europene de Yoga și mai ales primul străin care a primit premiul Primului ministru indian pentru promovarea acestei discipline milenare în afara Indiei.

Yoga nu e un panaceu universal, dar multe din tehnicile sale ne sunt de folos.

Predau yoga integrală, urmez învățămintele lui Patanjali, Swami Sivananda, Swami Satyananda, André van Lysebeth, Antonietta Rozzi, Eros Selvanizza și Eva Ruchpaul, și includ în cele 60 de minute practica fizică, cea respiratorie și mai ales meditația.

Un stil de viață sănătos include o alimentație echilibrată, sport/mișcare și yoga, iar yoga nu e circ, nu cere haine și echipamente ultimul răcnet. Doar un colț liniștit și timp pentru voi înșivă.

Cursurile mele (nu le spun clase, aveți noroc să vorbesc bine limba română și nu voi folosi anglicisme iritante) sunt în direct pe Zoom.

Înregistrările sunt disponibile o săptămână. Scrieți- mi pentru detalii!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...