3 iulie 2016

În Franța cu autocarul

În aprilie, când am mers cu corul în care cânt în Normandia, voiam să ajung la fața locului devreme, nu noaptea târziu, așa că m-am desprins de grup și am luat autocarul.

Cu teamă, deși am și acum în cap America Ogarului Cenușiu a Anei Blandiana și a lui Romulus Rusan.

Când am citit-o habar n-aveam cum era, sau poate a devenit abia mai târziu, compania de autocare cu care poți bate America în lung și-n lat, dacă ai mult curaj.

A fost super bine: autocarul curat, tovarășii de călătorie la fel, toaleta la fel, modern ( nu-mi trebuie televizor la drum lung, nu era), autostrăzile sunt bune, iar prețul năucitor: 12 euro, față de cei aproape 50 cât ar fi costat dacă aș fi luat trenul. Compania cu care am călătorit, Ouibus, aparține chiar căilor ferate franceze.

Totul e nou pentru că abia anul trecut a fost liberalizată piața călătoriilor cu autocarul, în Franța.

Dacă vreți să bateți Franța la pas și nu mergeți cu trenul, avionul sau cu mașina, vă recomand autocarele. Și o pagină web unde puteți compara prețuri, trasee și oferte ( trenuri, autocare și BlaBlaCar, adică șoferi dispuși să ia la drum pe cineva): SoBus.

4 comentarii:

  1. din pacate am rau de masina. Fusei cu un bus 5 ore bruxelles- paris (idbus) cu un pret infim dar mi-o luat o zi dupa aia sa imi revin :D.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu, cand nu conduc eu sau nu stau pe locul din fata. Mi-am ales loc in fata si a fost ok. Astea au fost doua ore de calatorie, pentru mai multe nu ma inham asa usor. In tren pot sa ma plimb, sa-mi mai dezmortesc oasele.

      Ștergere
    2. da, am riscat mult cu cele 5 ore (pretul insa era exceptional de mic).
      Din aceleasi motive ca si tine ma simt bine in tren :)

      Ștergere
    3. I prefer www.tictactrip.eu for the bus comparison system ;) !

      Ștergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...