27 august 2015

Viața soției în teorie și practică: măsura tuturor lucrurilor

Plimbare de seară către Turnul Lazzaretto (Alghero, Sardinia)
TEORIE: Armonia vine din măsură. 

PRACTICĂ:
Cum bagajele familiei se fac din timp la noi, înainte de vacanță, pentru mine chiar pe hârtie și apoi în geamantan (teoria și practica, ce credeați?) și cum am avut mai mult
timp pentru aranjarea lucrurilor în bagaje, am avut ocazia să trec în revistă și valiza (medie, nu mare, ca a mea, care duceam un litru de creme de protecție solară și multe alte lucruri pentru folosul întregii familii) tovarășului meu de viață și în acest caz, mai ales, de drum.

Pantalonii albi! Nu- i suport|! Trebuie spălați după o singură folosință,  iar Cruz, femeia care ne ajuta la curățenie în Mexic, o fi exagerat cu temperatura apei și par să se fi micșorat. Capac la toate, au și un tiv imens. Ce croitor căruia îi duci niște pantaloni la scurtat îți îndoaie zece centimetri din țesătură și face un tiv? Unul care e convins că omul la vârstă adultă continuă să crească. Sau poate îi împrumută cuiva care îi lungește, când îi folosește, și-i scurtează la loc, când îi restituie?

Mă uit la pantaloni, mă uit la tiv, îmi aduc aminte de banda pentru tiv pe care mi-a dat-o mama ultima oară când am fost la Tîrgu Mureș și trec mișelește la treabă.

Scot alți pantaloni din dulap, calculez cât am de lungit, descos, pun fierul de călcat în priză, tai banda, calc urmând instrucțiunile și gata! Pantalonii sunt exact atât de lungi pe cât doresc eu să poarte persoana care mă ține de braț, în vacanță: până deasupra tocului pantofului, nu 2 centimetri deasupra (repet, obținuți prin intrare la apă și acceptați prea ușor de proprietarul obiectului vestimentar).

Vine acasă și omul cu pantaloni albi potrivit de lungi (deși încă nu știe).

- Uite cum te-am salvat de la ridicol!

- Păi nu ăștia erau scurți, ceilalți, mai largi, din in!

I-am lungit și pe aceia, dar, la o adică, nici primii nu erau potriviți.

Vacanța a decurs minunat: lungimea pantalonilor e foarte importantă pentru reușita unui concediu.


5 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. sau vreun soi de medic care face operatii de marire, micsorare :p. mai lasasem un comentariu, unde o fi disparut? poof!

      Ștergere
  2. Uite, data viitoare sa stii cum sa procedezi: https://instagram.com/p/63P4RBNjLg/

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...