12 mai 2015

Suveniruri mai frumoase ca acestea nu cred sa existe la Roma!

Cum nu cred că doriți să vă încununați călătoriile cu suveniruri glume răsuflate (se mai vând tricouri cu „Prietenul meu  fost la Văscăuți și mi-a adus doar tricoul acesta amărât!” ?), vă invit pe un tărâm pe care nu credeam că o să apuc vreodată să pășesc.

Designeri renumiți din Italia spun opoveste minunată, în culori extraordinare și materiale ingenioase, cu gândul la simbolurile care ar trebui să populeze amintirile călătorilor străini care se întorc cu niște suveniruri la casele lor.

Despre Expoziția Local Icons. Greetings from Rome, deschisă la Muzeul MAXXI până la 7 iunie, am scris aici, pe
blogul Adelei Pârvu, colega mea de liceu și de teatru, de radio și de revistă, de blog, Facebook, Twitter și Instagram. Suntem legate pe viața pe care o vedem la fel: una avem, colorată să fie !
Lectură plăcută și o întrebare: voi ce le duceți celor dragi din vacanțele petrecute peste mări și țări?

2 comentarii:

  1. Eu prefer sa aduc bunatati culinare, mai ales daca e vorba de Italia. Sau alte consumabile: sapunuri, creme, etc. Oricum, ceva util, nu obiecte de captat praful. Suvenirurile de la MAXXI sunt f dragute si te ajuta sa porti Roma cu tine.
    Cand merg la o expozitie de pictura, imi place sa iau un magnet cu un tablou reprezentativ.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa procedez și eu, când bunătățile locului chiar sunt de apreciat. Din Mexic am dus ciocolată cum numai populația maya mânca/bea (e îngrozitoare), ardei iuți de toate soiurile (uscați)- o tragedie pentru stomacul cui nu e obișnuit cu așa ceva și tequila dar nu am rude/prieteni care apreciază băuturile alcoolice. Din Italia, în schimb, cu o vizită în orășelele învecinate sau chiar la Eataly (uneori exagerează cu prețurile, trebuie să cunoști piața ca să știi unde pierzi și unde câștigi) am rezolvat problema! (care nu e o problemă, mie îmi place să fac surprize)

      Ștergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...