16 iulie 2013

La Grotta di Nettuno- în Sardinia

La 24 de kilometri de Alghero, în Sardinia, chiar lângă promontoriul Capo Caccia, Peștera lui Neptun  e un obiectiv pe care trebuie neapărat să-l vizitați, dacă sunteți în zonă.
Zice lumea că marea își aruncă
valurile înspumate către gura peșterii de două milioane de ani, iar omul primitiv și-a găsit în ea adăpost de intemperii, din moment ce speologii au găsit acolo unelte de lucru și alte dovezi relevante.


Întinsă pe 4 kilometri, din care turiștii pot vedea doar o mică parte, la peșteră se poate ajunge cu vaporașul ( am văzut câteva de sus, păreau coji de nucă pe marea deloc calmă) sau cu transportul în comun și apoi  pe jos, pe Scara capricornului (Escala del cabirol, să nu uităm că suntem în partea catalană a insulei).

O frumusețe la coborâre, o dovadă de răbdare și condiție fizică la urcare (lucru pe care cei care vin pe calea apelor nici n-au cum să-l știe).

Înăuntru, o lume de poveste: un lac sărat subteran, adânc de nouă metri, cu o stalagmită enormă în centru și cu un pom de Crăciun pe peretele care-l mărginește.
Apoi o Sală a ruinelor (cele cauzate de vizitatorii din secolul XVIII; dragii de ei), o sală a orgii, care are în centru o coloană numită Marea orgă și tribuna muzicii, aproape un balcon, ca la operă, deasupra unei săli chemate regale.


Pomul de Crăciun
La Peștera lui Neptun se poate ajunge, așadar, cu autobuzul, din centrul orașului Alghero (1 euro biletul, 2.50 biletul de o zi) sau cu vaporașul, din portul orașului Alghero (15 euro biletul pentru adulți, care cuprinde și intrarea în peșteră. Vedeți aici orarul)

Intrarea pentru cei veniți pe jos e 13 euro pentru adulți și jumătate pentru copii.






Un comentariu:

  1. wow, acelasi pret ca la muzee in Viena :)). deci, cum ziceam, mergem! luam si Linzertorte si off we go!

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...