2 decembrie 2016

Franța: artă și agricultură

Cu două lucruri aș dori să vă rețin atenția, astăzi:


Dacă vorbiți franceza sau germana, pe pagina web a canalului Arte găsiți, zilele acestea, un film care mi-a plăcut foarte mult, chiar dacă e răvășitor: Tom la fermă, al lui Xavier Dolan.

Xavier Dolan e un tânăr și prolific realizator de filme din Quebec

Just la fin du monde a luat, în primavară, Marele Premiu la Cannes.

Dolan produce, montează și scrie impresionant. Două scene mi-au plăcut mai mult și mai mult: tangoul în grajd și monologul mamei.





Dacă nu v-ați luat calendar pentru anul următor, poate vă place acesta cu tineri agricultori francezi, dintre cei care nu par să blocheze șosele, vandalizeze supermarketuri sau să întrebe statul unde le sunt subvențiile, și nici dintre cei pe care i-am întâlnit prin târguri și piețe.

I-a găsit în schimb fotograful Fred Goudon care a bătut Franța în lung și-n lat ca să adune măcar doisprezece, să-i iasă LE CALENDRIER DES AGRICULTEURS 2017.

3 comentarii:

  1. La multi ani pe 2017!

    tu reusesti sa intelegi franceza filmelor lui Xavier? ca se pare ca eu si cu ei nu vorbim aceeasi limba, ma concentrez si pierd glume, expresii, engleza colcaie etc. (incercai sa vad J'ai tue ma mere si am abandonat la juma).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De câte ori pot, adică acasă, le văd subtitrate (in franceza), asa ca nu mi-am dat seama. Din cauza ca e canadian, nu?

      Ștergere
    2. Eu chiar daca ma descurc, prefer sa vad filmele cu subtitrare, in cazul in care mai pierd anumite cuvinte sau chiar fraze.

      Ștergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...