28 octombrie 2016

Minitehnicus față cu reacțiunea CCC*

S- a stricat un întrerupător în casă: a ieșit butonul  (se rupsese micuțul țîmburuș din plastic care-l ținea de restul comutatorului).

Fiind persoana care, în Mexic,
a dus de două ori aspiratorul la reparat, ca să nu cumpere altul (și am avut dreptate, a costat mai puțin să-l dreagă un meșter: preț aparat, deșeuri deloc reciclabile), ocazie cu care a cunoscut și cartierele mai puțin luxoase ale capitalei mexicane, m-am gândit că aici la Castorama de aproape o să găsesc butonașul cu pricina. Nu, a trebuit să iau un comutator întreg.
Deloc scump, dar sigur ar fi fost mai ieftin cum vă povesteam că aș fi dorit să găsesc.

Apropo, am citit că în Suedia politicienii s-au gândit că prea aruncă lumea obiecte care au doar o mică defecțiune, în loc să le ducă la reparat. Acum, dacă privim puțin pe străzile marilor orașe nici n-o să prea găsim prea multe ateliere de reparații. Doar în cartierele mai modeste, unde și meșterii par să aibă toți 60 de ani sau chiar mai mult. Și apoi, mărfurile sunt tot mai ieftine, mulțumită modului în care chinezii produc lucruri ieftine de calitate scandalos de precară.

Revenind la oile mele electrice: acasă, deși avem un tablou electric foarte complex, de la care poți opri fiecare sursă de curent în parte, colocatarul s-a exprimat că doar un meșter poate face treaba asta perfect și fără să-și întristeze familia, căci știe el cum să facă să nu se electrocuteze.

M-am uitat eu pe niște aplicații de pe telefonul mai deștept decât unii, unde poți chema un meseriaș. Am descoperit ce mi s-a spus și la magazin: e atât de ușor că o poți face chiar tu!

Colocatarul a plecat la piscină. Eu mi-am spus că nu mă umilesc pe mine niște franțuji atotcunoscători, m-am uitat pe Youtube după niște tutoriale, am luat șurubelnița în mână, am apăsat pe butonul corect de pe tabloul electric (altfel cine v-ar fi scris?) și am înlocuit comutatorul. Mare satisfacție!

Acum tocmai ce am golit caloriferele de aer.

Mai am de bătut niște cuie în pereți, ca să atârn niște tablouri cumpărate în toamnă la Barbizon.

Voi ce meșteriți prin casă, doamnelor și domnișoarelor? Dar voi, domnilor?

Dacă doriți să-mi faceți un cadou, aș dori o șurubelniță pentru electricieni. Din aceea cu care atingi fire și afli dacă trece curent prin ele. Am planuri mari pentru viitor. Deși, dacă am schimbat un comutator fără ea, poate nu-mi va folosi prea mult. Mulțumesc.
Dacă găsiți cu floricele îmi va plăcea și mai mult!

____________
* (comutatoarele, cuielele și caloriferele)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...