29 februarie 2016

Franța și protestele. Azi: școlile de șoferi

Mulți dintre voi știu că francezii știu să protesteze zgomotos, când se atentează la libertățile, drepturile ori fizicul lor.

A venit și rândul instructorilor de
conducere. Acțiunea lor de azi, asemănătoare multor altor protestatari a căror activitate e legată de mașini (taximetriști, Uber, camionagii, ce doriți), se numește Melcul. Timp de șapte ore, pe un anumit traseu, la viteză mică de tot, și cu claxoane multe, se va protesta.
Pe scurt: examenul pentru obținerea permisului se schimbă.

Modificările vor intra în vigoare din aprilie, ceea ce ar fi prea devreme, pentru cei care doresc un carnet de conducere dar mai ales pentru cei care trebuie să-i formeze.

O mie de întrebări posibile, nu 700, ca până acum, se va pune accent pe eco-conduită (nu turezi aiurea motorul, îl oprești la semafor etc), la întreținerea vehicului și la ce facem în caz de accident. 

Claxoane și baloane!


Paris. Protestele de azi.
Posted by Monica Micu on Monday, 29 February 2016

Anul trecut, aproape un milion și jumătate de persoane s-au prezentat la examen. 71,5 % au primit permisul. Timpul de așteptare e mare, dar va fi redus, din aprilie. E motivul pentru care mulți francezi merg în Spania pentru carnet.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...