24 iulie 2015

Pizza coaptă în mașină- nu lăsați copii sau animale în autoturisme!

Pentru că săptămâna trecută s-au înregistrat, la Roma, 38 de grade Celsius (la stația meteorologică, așadar pentru noi o senzație de 50 de grade, din cauza asfaltului și a umezelii) mă gândesc cu multă compasiune la ce se preconizează astăzi pentru sudul României.

Cuptorul e chiar cuptor, în luna lui Cuptor. Să coci o pizza în el, nu alta!

Fapt pentru care merg
la google și caut pizza coaptă în mașină (în engleză). Sunt îngrozită. Oul ochi pe capotă e un lucru, metalul și soarele direct n-au cum să nu dea gradele necesare prăjirii. Dar înăuntru?

Ce să fie: geamurile securit, bordul negru, aerul închis. Cuptor, pardon de repetiție.

Copilul sau animalul uitați cu minutele, ca să nu spun cu orele, în mașină riscă deshidratarea până la moarte.

Un cunoscut bucătar- șef din Israel, Haim Cohen, o spune într-un video filmat pentru a-i promova noua emisiune:
„Bine ați venit la emisiunea mea nouă, astăzi  o să vă învăț să gătiți în mașină” începe Cohen, „ați auzit bine: în mașină!”

Asamblează o pizza, mă tem că nu folosește cea mai bună mozzarella, dar cine sunt eu să-l judec?, și o pune, pe tavă, pe bancheta din spate. Acolo unde oamenii își țin copiii mici, sau unde mai stau și cățelușii care și-au însoțit umanii în oraș.

Soare cum numai în Orientul Mijlociu sau în verile toride europene mai arde. Trece o jumătate de oră și vedeți și voi ce iese.



Ocazie cu care mi-am amintit o noapte de Înviere, deloc caldă,  de acum mai bine de zece ani.

Fratele meu se întorsese la mașină, după slujbă, ca să pornească încălzirea, până ajungeau și prietenii cu care erau. Înăuntru, schnauzerul lui pitic. A lăsat cheia în contact, altfel nu funcționa încălzirea, și s-a pus pe așteptat lângă mașină. Câinele cel șturlubatic a sărit spre portieră, ca să se joace cu el, și și-a proptit lăbuța taman pe butonul care a încuiat mașina. Cu încălzirea pornită.

Noroc că eram și eu cu un prieten la mănăstirea respectivă. Am dat fuga, cu fratele meu, să obținem, în toiul nopții o altă cheie, ne-am agitat speriați că găsim cățelul uscat, și totul s-a rezolvat cu un card trecut măiastru în crăpătura ușii. Mașina era un Tico.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...