31 iulie 2015

5 mărci autohtone pe care să le căutați la farmacie, în Italia

Poate e bine să încep prin a vă spune că la farmacie, în Italia, e ca la noi: pe niște rafturi, imediat după intrare, se găsesc produse dermo-cosmetice și aparate, lângă ele se află cântarul și tensiometrul unde, contra cost, afli cum stai cu greutatea și circulația. Pentru restul trebuie să vorbești cu farmacistul. 

În primul rând ca să-i prezinți o rețetă, iar apoi, dacă medicamentul/crema respectivă nu au nevoie de prescrierea medicului, ca să te deturneze către alte produse.

Se întâmplă să mai reușească și de multe ori chiar în avantajul clientului (preț, produs mai bun, promoții etc).

Cele câteva farmacii în care intru de obicei sunt pe același tipic:
a pornit afacerea unul dintre părinți, fiii au studiat apoi farmacie și iată-i acum cu halat alb, gata să preia gestiunea, când o fi cazul.

Când am de luat produse care pot fi eliberate fără rețetă, comand online. Am găsit una care a început să câștige teren pe piața virtuală italiană. Oameni onești, dau și reduceri, livrare gratis și ce mai caută internatutul shoppoholic de la un magazin online.

Cum fiecare țară produce bunuri pe care poate nu le găsim în altă parte, în ciuda globalizării, sau le găsim la prețuri mult mai mari, iată o listă de produse de succes din farmaciile italiene.


Un produs care face furori de puțin timp:  Seri' Bozzoli Seta Purissimi, adică gogoși de mătase.
Scoți una din ambalaj, o pui în apă caldă, apoi pe deget și-ți masezi fața. E un exfoliant destul de puternic.

Am văzut că există și pe Amazon, dar de la un alt producător.

De fapt, mă mir că nu am auzit despre gogoșile acestea și în România, unde viermii de mătase nu sunt chiar o raritate.
Bionike e o marcă de produse cosmetice și de igienă concepută pentru persoanele cu alergii. Producătorul e pe piață de peste șaptezeci de ani, am încredere în companiile cu un trecut nepătat de achiziții internaționale.

Saugella- o marcă italiană cu tradiție și ea, specializată în produse pentru igienă intimă de calitate.

Prietenele italience care trăiesc în străinătate mă mai roagă să le cumpăr produse Somatoline. Au o gamă diversă de produse, dar toate îmi cer produse împotriva celulitei. Am citit apoi și în reviste că o anumită mască ar face minuni. Nu știu nimic din experiență personală.

Produsele Rilastil.  Din nou o marcă de tradiție, de la Milano, cu produse împotriva diferitelor probleme ale pielii diagnosticate de dermatologi, ginecologi sau pediatri. Găsesc frumos faptul că investesc mult în cercetare.

Cireașă pe tortul farmaciilor italiene, produsele Santa Maria Novella. Dacă ați fost la Florența poate ați trecut pe lângă Farmacia di Santa Maria Novella. Ființează de 400 de ani, dar a fost deschisă pentru a vinde produsele călugărilor dominicani care încă de la 1200 produceau leacuri, creme și pomezi pentru infirmeria mănăstirii lor. Produsele au denumiri din alte timpuri și arome tot așa. Săpunuri, parfumuri, tincturi, lumânări parfumate.

Cea mai controversată, denumită azi Acqua di Santa Maria Novella avea un alt nume când a fost creată, acum patru secole.

 


2 comentarii:

  1. ia uite, ar trebui sa ma documentez si eu cu privire la produsele cosmetice autohtone austriece. ca ma intrebase Legu la un moment dat si am ridicat din umeri :o

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi vezi? Legu știe unde să intre, când umblă de colo, colo! Eu mi-am luat și de la Kiev și de la Baku pomezi despre care știam că sunt apreciate pe acolo.

      Ștergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...