17 iunie 2015

Credință eternă rochiei cu buline! O pledoarie pentru fidelitate

Haina credincioasă, orice obiect vestimentar, e cea care te însoțește la bine și la greu, te face să te simți și să arăți extraordinar, e răcoroasă dacă trebuie sau călduroasă, după caz.

Nu intră la apă, nu se decolorează, nu se scămoșează sau aceste lucruri îi sunt indiferente posesorului. 

Haina credincioasă te însoțește în viață ca o a doua piele, în ciuda remarcelor celor apropiați: nu ai
bani de alta? Ai o superstiție?

Haina credincioasă: cine nu are așa ceva?

În cazul meu, din 2014, rochița cu buline albastre.

Am cumpărat-o pentru că are mâneci lungi, e din bumbac și are un jupon din bumbac (nu cum am văzut, intrasem deja în panică: rochiile din materiale naturale căptușite cu „practic poliester” mă ucid!)

(Sintagma „practic poliester” am găsit-o pe o pagină internet de unde se pot cumpăra obiecte vestimentare. Ca să justifice niște prețuri stratosferice, cei de la comunicare au adăugat drăgălașul „practic” lângă sufocantul poliester. Unde sunt rochiile din bumbac/in/mătase la prețuri decente și de ce și marii creatori mai lucrează, în liniile de confecții, și în petrol transformat în țesătură?)

Revenind la prietena mea credincioasă: de cum termometrul arată mai mult de 25 de grade Celsius, iese din dulap. O port, o spăl, o calc, o port, o spăl, o calc. Eu mă simt acoperită de razele soarelui, ea e mândră că iese în lume.


Uite-o în Sardinia.


Și la Fontana di Trevi!

La țară, în Lazio.

Și la Mdina, în Malta.

Și uite-o, Monica, pe umeraș, gata să fie luată iar la purtat!

Alta ca ea nu găsesc, din când în când mai răscolesc magazinele reale sau virtuale. 

Vivat rochia cu buline!

Mai am una în stil asemănător, chemisier, tot din bumbac, dar fusta nu e atât de largă. Acuma nici largă nu e foarte bine să fie: acum o lună, pe un vânt puternic, în timp ce traversam Tibrul, șoferii au fost bucuroși să coboare geamul și să-mi strige Marilyn! Eu înaintam speriată, cu mâinile ținând bine rochia lipită de picioare. A fost cea mai lungă traversare a Tibrului, cărțile de istorie o vor consemna!

Ce vă însoțește pe voi, la bine și la rău, prin viață?

6 comentarii:

  1. hahaha, aceeasi problema cu fustele mai largi o am si eu! fobia (caci tinde catre asa ceva :D) a inceput la metrou, in Bucuresti :)). altfel, am o rochie de bumbac de prin 2006, arata grozav, e frumoasa, practica (fara poliester!) si comoda!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sus Marylinele care își pot controla rochiile! Jos șoferii grobieni!
      Sus bumbacul, inul și mătasea! Jos practicul poliester!
      Iar acum, ca printr-o magie, îmi voi da seama că fără poliester viața ar fi mult mai grea. La piscină, de exemplu:)

      Ștergere
  2. hehe:) tot o rochie din buline dar albastra cu buline albe... A fost, de prin 2006, alaturi de mine la Bucuresti, Roma (chiar in seara cand am zis "da"), Corfu, Paris, Montpellier, Portofino... E o rochie simpla, de bumbac, cumparata dintr-un magazin grecesc, tot cu fusta cu jupon de bumbac dar spatele e pe jumatate gol si arata asa classy incat vanzatoarea dintr-un boutique parizian cu marci mari mi-a laudat-o (acum, sigur, putea fi si strategie de marketing...)...

    Iar, apropos de materiale, si pe mine ma deranjeaza ca din ce in ce mai multe marci vireaza pe poliester. Ba chiar s-a ajuns la situatia aberanta in care unele curatatorii iti iau mai mult pe curatatul fustelor/rochiilor din matase pentru ca simplul fapt ca le posezi te face un soi de client de lux :((

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A, ce frumoasa trebuie sa fie! Mie la rochita asta imi spune lumea ca e foarte frantuzeasca. nu e, e de la Gap.
      Aoleu, apropo de curatat: cu o bluza (albastra) in mana, deasupra chiuvetei unde planuiam sa o spal imi cad ochii pe eticheta: acetat, curatati doar chimic. Pun bluza departe de apa, merg pe google, aflu ca daca o spal trebuie sa caut o fetita care doreste o bluza albastra! Dupa care am tot cantarit: o fi murdara, mai merge o tura? Daca o duc la curatatorie de cate ori as spala-o eu in mod normal o cumpar si rascumpar la infinit.

      Ștergere
    2. Da' sa vezi cum e cind mina pleaca reflex sa cuminteasca pletele zburatacite si in timpul asta fusta isi face de cap pe aripile vintului - ca mina cealalta e si ea ocupata, deh- o posetuta, una-doua sacose...Haine crdincioase - sau mai degraba eu lor: un palton de lina moaaaale, purtat fro noua ierni; o camasa de matase rosie care n-a mai rezistat fidelitatii mele sufocante si s-a...destramat, si o rochie, cu buline, of course, bleu, galbene, rosii pe fond alb-vine vara instantaneu cind ma uit la ea numa'!(gabi fara cont google si ce optiuni mai sint prin drop-box)

      Ștergere
    3. N-am liat in calcul parul care intra in ochi cand bate vantul!
      Cat despre bulinele de pe rochii, daca tot suntem trei care le- am pomenit, am impresia ca sunt puncte de fidelitate!

      Ștergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...