17 aprilie 2015

Restaurante Michelin în Italia la preț (oarecum) rezonabil

Așadar, noutățile de când am dispărut:

Așteptăm să înceapă Expo2015, la Milano.

În semn de protest față de afluxul de oameni așteptat, mă voi feri de orice călătorie la nord:)

Operatorii de turism au făcut portretul - robot al vizitatorului: american, rămâne 3-4 zile, stă la hotel de 4 stele. Bani!

Ca dovadă: tarifele hotelurilor milaneze au explodat. Rușine!

Am citit în ziar despre restaurante cu stele Michelin unde se poate mânca fără să trebuiască să faci credit la bancă
(pentru veniturile din partea aceasta de lume, să ne fie clar!) 

Șase din cele cincisprezece menționate în articol se află în Italia.

Săricică
Unul taman lângă Milano, D’O, Cornaredo , unde un meniu-degustare alcătuit de Davide Oldani costă 32 de euro. Gorgonzola fină, săricică și fistic (săricica e o plantă numită aici iarba călugărilor/ barba dei frati ),  Umbra iepurelui (asparagina setata), paste în formă de fundiță cu malț și burtă de pește, crochete de vițel cu sos de hrean, ananas  fript, pământ sărat (din cacao, făină de migdale, zahăr sare se realizează ceva asemănător cu pământul) și anason înghețat.

Al doilea, la San Marco, Canelli (Asti), oferă un mic meniu la 25 de euro, un meniu tradițional la 45 și unul degustare la 55 de euro.

Al treilea bucătar recunoscut de criticii Michelin se află la Feva, Castelfranco Veneto (Treviso), unde meniul- degustare «Corpo» (corp), trei feluri de mâncare și un desert, costă 25 euro. Meniul «Mente» (minte) e 40 euro, iar  meniul «Anima» (suflet) e 60.

La Oasis - Sapori antichi, Vallesaccarda (Avellino) (recunoscut de către cei de la Michelin), meniul variază de la 19 euro (la prânz) la 35, seara.

Că se gătește bine de la nord la sud, nu e niciun dubiu. Un alt bucătar apreciat de criticii Michelin se află la Vairo del Volturno, Vairano Patenora (Caserta), unde un aperitiv, o supă, o porție de paste, felul doi cu garnitură și desertul inclus în meniul  «Dalla campagna» (de la țară/ din Campagna) e 30 de euro  în timp ce un meniul complet de pește ajunge și la 50 de euro pentru o persoană.

Recordul celui mai ieftin restaurant apreciat de cei de la Ghidul Michelin îl deține Gardenia, Caluso (Torino), specializat în bucătărie vegetariană. Meniurile Carpe diem și Gargouillou costă 15 euro.

Vestea cea mai frumoasă însă e că duminică se deschide iar grădina de trandafiri a Romei. Ce frumos a fost anul trecut, abia aștept să merg iar! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...