21 octombrie 2014

Viata sotiei in teorie si practica- jocurile

TEORIE: Jocurile sunt sarea și piperul vieții în doi.

PRACTICĂ:

Am fost plecați și zilele trecute (sper să ajung să vă povestesc, a fost tare frumos, chit că departe, și o treime din poveste a fost doar drumul).

La întoarcere, un
obicei pe care îl am de când mă știu: doar o baie caldă mă poate readuce la stadiul de om.

Cu geamul întredeschis (e foarte cald la Roma în continuare), în timp ce zăceam letargică în apa ce stătea să se răcească, devin martora unei crize de nervi.

O voce feminină distorsionată de furie, o ploaie de urlete din care am priceput, printre altele (din cauză că fraza era repetată din ce în ce mai tare):  


Baia noastră, la fel ca ale vecinilor, dă spre curtea interioară, un patio mic, fără nicio plantă care să estompeze zgomotele. Adio relaxare. Mulțumesc, Eustache!  

Jocul: căci mi se răcea apa și oricum eram agitată:  cunoscându-ne, cât de cât, vecinii, ce situații din fiecare casă ar putea  duce la zarva asta?

1. Vecinul cu părul vopsit. S-a operat la șold cu trei săptămâni în urmă, încă nu e autonom 100%. Să spunem că a spart din greșeală o vază scumpă. Soția, o soprană wagneriană, l-a văzut din ușa sufrageriei. Nu putea fi pisica. Eram acolo!  Te-am văzut!

Apropo, din cauza spitalizării cel mai probabil, vecinul nu se mai vopsește. E grizonant și, straniu, pare mai tânăr. Trebuie neapărat să-i spunem asta, altfel iar se face vulpe.

2.  Laura, de la scara vecină. Adolescentă, cu un iubit care ne umple zidurile și trotuarul de declarații scrise cu DUCO spray. Laura, da, se întâmplă și la case mari, e prietenă cu drogurile. Mama intră peste ea în baie, Laura insistă că lumânarea de pe marginea căzii miroase așa de puternic a marijuana. Madre n-o crede, sub geamul ei fata a primit un pachețel de la un dubios. Eram acolo!  Te-am văzut!

Bomba e că, judecând după voce și locul de unde veneau acuzațiile, era...
3. Monica de la etajul 4. Când a văzut-o Ancuța noastră în ascensor, a venit toată rânjită la mine și mi-a zis că a nimerit cu un transexual în lift. După lungi investigații și părerologii,  am dedus că nu putea fi decât M. 
Angajată la o multinațională, mereu pe fugă (dimineața coboară la garaj, scoate tancul- un 4x4-îl parchează în stația de autobuz, intră în barul de vizavi: o cafea, un cornetto poate și un suc, și fuga la serviciu. Cu toate astea, se întâmplă să fie și martora unor lucruri destul de neplăcute. Eram acolo!  Te-am văzut!
Despre alte chestiuni trecute din teorie în practică de când sunt soție și mai mult decât atât, citiți aici. - See more at: http://www.monicamicu.com/2014/10/viata-sotiei-in-teorie-si-practica.html#more

Ghiciți care ar fi scenariul dacă urletele ar fi fost ale mele? ( indiciu: cioco)





2 comentarii:

  1. deci la voi se fura ciocolata din camara!
    R.

    RăspundețiȘtergere
  2. N-avem ciocolată, nu se fură ci se ia mișelește:)
    ” am fost acolo, te-am văzut!”

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...