4 iulie 2012

Vocea străzii în Buenos Aires (1)

Urmând  un obicei răspândit şi în Italia, de unde vă scriu, şi justificat de "libertatea" presei, după mine, argentinienii îşi spun ofurile pe ziduri.

Tânărul din imagine a fost ucis în 1996.
El de dreapta, ei de stânga, după cum dă de înţeles mesajul care
deplânge asasinarea camaradului Marcelo Scalera "de către porcii comunişti, plaga societăţii." Am încheiat citatul.

Dacă citiţi în spaniolă lacras de la sociedad, simţiţi cum plămânii, muşchii abdominali, limba şi muşchii faciali ajută cuvintele să ajungă mai uşor în mintea celor care le citesc sau aud.

8 comentarii:

  1. mutone salbatico4 iul. 2012, 16:47:00

    Nu va suparati, nu stiti unde pot gasi la Roma un limoncelo bun? De casa? gen.

    RăspundețiȘtergere
  2. Infarct! Mutonul! Esti tu?!
    Limoncello de casă ar trebui sa aiba frumos la congelator toate trattoria mai de doamne ajută. Apoi s-a deschis Eataly (Slow food!) lângă staţia de metrou Ostiense sau dacă nu la Castroni, nu departe de Vatican.

    RăspundețiȘtergere
  3. mouton sauvage au derapage5 iul. 2012, 16:05:00

    Aseara a fost sindrofie la ambasada Insulelor Hibride unde s-a servit mult. In timp ce stateam la coada la schnaps ma jucam lent cu IP-ul care mi-a derapat brusc in history ca era sa lovesc microfonul dl-ui ambasador. A fost inevitabil sa te gasesc. Vad ca ai ramas in radacina latina. Cica se face din ea tinctura pentru combatere.

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi amintesc ca ultima oara cand mi-ai scris *(cat timp sa fi trecut, Mirciulica o fi Mircea!) tot la o sindrofie apretata erai. Oare de ce va aduceti aminte de noi in asemenea contexte?! Ieri la sindrofia unde ma aflam m-a piscat un tantar. Tinctura aceea o fi buna pentru ce a ramas dupa ospatul insectei?

    RăspundețiȘtergere
  5. Mirci e bine mersi, si-a facut ca tot omu'gospodar cont pe facebook si e part-time la o firma care da like-uri. Pune bani deoparte pt carioci. Ei, nici sindrofiile nu mai sunt ce au fost. In schimb tantarii evolueaza, investesc in pregatirea personalului. Deci?

    RăspundețiȘtergere
  6. Mirci are initiativa, cariocile ajuta la ce?
    Deci mergem inainge cu elan nemuncitoresc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Monica, nu mai înţeleg nimic! Dacă decedatul era un "camarada", de ce a fost ucis de tovarăşi? Şi în Argentina nu tocmai comuniştii au fost ucişi de dictaturile militare de dreapta? Şi cine e FSBA? Festivalul Shakespeare de la Buenos Aires? Sunt confuz.

    RăspundețiȘtergere
  8. Camarada acolo si camerata/camerati in Italia sunt extrema dreapta. Peron nu a fost nici el mai breaz, ai uitat ca l- a trecut pe Borges la piata de animale? In '96 dictatura militara era deja cazuta

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...