27 iunie 2012

de fapt, la Roma e racoare

Cum am hotărât să privesc mereu doar înainte, aceste 33 de grade de acum nu pot fi considerate decât un preambul.

Iulie este luna cea mai fierbinte la Roma, apoi urmează august cu oraşul pustiu (lucru care în mod normal mi-ar plăcea, dacă în octombrie nu aş fi luat decizia de a sprijini magazinele de cartier şi a sabota marile centre comerciale).

Odată cu întoarcerea în Italia am descoperit că celebrul chinotto are şi o variantă fără adaosuri chimice inutile: cel de la Lurisia. Faimosul chinotto adică băutura inventată sub Mussolini pe când Topolino era Mickey Mouse şi Jules Verne devenise Giulio Verne, iar lucrul neitalian nu era absolut deloc bine văzut.

La fel de închis la culoare ca şi Coca Cola, pe care voia să o alunge din fantasmele locuitorilor din Peninsulă, chinotto se face din fructul omonim (chinotto sau Citrus Myrtifolia) care creşte în Italia. E amar, dar lasă în gură un gust dulce acrişor. Presupun că, dacă vă place apa tonică, l-aţi aprecia. Mai ales pe caniculă, ca să îşi aibă rostul povestea lui în acest articol.
***
Vecinul meu nu are ce căuta în povestea aceasta, dar nu pot să nu vă spun că nenorocirea s-a întâmplat: s-a vopsit iar! Nu negru catran, cum era înainte, ci un blond- roşcat. Puţin mai deschis decât chinotto:)

Mă gândesc cu groază că foarte curând voi da nas în nas cu dumnealui şi nu mă voi putea abţine din râs.

Cum să fac să mă menţin serioasă?

5 comentarii:

  1. Sa te gindesti ca e un progres: daca tot vrea sa se vopseasca, e mai bine intr-o culoare mai deschisa, negrul corb nu e bun pt. persoane de peste 50-55 de ani, e prea tare si fatza nu mai suporta.

    Si eu incerc sa cumpar de la micile magazine tot ce pot, dar aici e f. greu, ca ori sint minabile, ori sint de mare lux, nu e nimic mediu. In fine, cit pot. Tu tzine-te de decizie, pe cit posibil.

    RăspundețiȘtergere
  2. Monica, să-i vezi pe Hurezeanu şi Roman ce se vopsesc de când şi-au luat soţii cu 'jde ani mai tânără decât ei! Destul de jenant pentru telespectatorul educat. (Tu nu mai eşti probabil la curent, dar mie mi se pare că în ultimii ani H. a decăzut cumplit, moral şi intelectual. Realitatea TV distruge tot ce o atinge!)

    Viagra e medicament sau supliment alimentar?

    RăspundețiȘtergere
  3. Auzisem de Hurezeanu. L- am considerat pierdut de cand se inhaitase cu AN.
    Supliment, ca doar nu vorbim despre boli ci despre dorinți.

    RăspundețiȘtergere
  4. Îmi place noua schemă cromatică.

    Şi Crin Ant. se vopseşte. O fi vreo trăsătură comună bărbaţilor expiraţi moral?

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc. We aim to please, la aceasta ora racoroasa. Nu stiam ca se vopseste! De ce nu se scrie mai mult despre asta? Cred ca are de a face cu expirarea. Sigur acopera o teama. Pe urma, dupa modelul șuvița, va exista o mișcare antiMiraj?( veche firmă autohtonă specializată în fabricarea vopselelor de păr

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...