16 iunie 2012

Ce filme am mai vazut *

Am văzut To Rome with love, al lui Woddy Allen. Cred că nu e deloc un trebuie şi chiar îşi merită punctajul de pe IMDB, dar atinge frumuşel de tot nişte probleme ale italienilor plus că filmat fiind vara la Roma e o bucurie pentru inimă şi minte (literatură nu).

Zilele trecute la trei cinematografe din Roma au fost proiectate în versiune nedublată mai multe pelicule prezentate anul acesta la Cannes. Chiar şi După dealuri. Am mers de două ori la cinematograf şi am văzut alte filme decât cele pentru care cumpărasem bilet. Fiind în lumea civilizată unde s-a trecut la proiecţie digitală, generatorul din complexul cinematografic care a găzduit o parte din festival nu a mai suportat. Am fost trecuţi cu toţii la sala 1 unde totul mergea strună şi am văzut un documentar despre Woody Allen pe care vi-l recomand şi Au galop care sper din toată inima că nu face portretul unei societăţi.

Ce vă mai recomand: Un cuento chino cu, sper, deja faimosul Ricardo Darin (pe care l-aţi văzut în El secreto de sus ojos). Spune povestea unui "veteran" al războiului din Malvine care se trezeşte cu un chinez (care nu vorbeşte nicio altă limbă decât pe cea maternă) în casă. Comic de limbaj (da, chiar dacă nu se înţeleg:) şi un  mic episod în carese pomeneşte România. Personajul lui Darin e pasionat de ştiri stranii din toată lumea. Le decupează din ziare şi le lipeşte în albume pe care le mai răsfoieşte din când în când. Filmul spune aşa: în Goleşti, un orăşel medieval de la sud de Bucureşti (?!?!?!) un camion încărcat cu ţevi frânează brusc lângă vitrina unei frizerii exact în momentul în care briciul ascuţit al frizerului atinge gâtul clientului. Din cauza frânei, ţevile sparg geamul localului, una dintre ele loveşte mâna frizerului. Mor amândoi.
________
* titlu absolut unic şi original, har Domnului că mai am şi zile din astea cu inspiraţie!

Un comentariu:

  1. recomand cu caldura Die fremde
    dupa ce l-am vazut nu am mai fost bun de nimic cateva zile.
    dar filmul merita vazut.

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...