15 aprilie 2012

Pergolesi, Bach si urari

Daca Bach ar fi avut ocazia sa-l intalneasca pe Pergolesi, nu stiu pe ce ton l-ar fi anuntat ce i-a facut din Stabat Mater. Paste fericit!

4 comentarii:

  1. S-ar părea că mobilizatorul slogan "Pe aici nu se trece!" nu e chiar original!

    RăspundețiȘtergere
  2. pun pariu că, la ce duşmănoşi sunt spaniolii cu italienii, l-au preluat de la noi, nu de la vecini când cu ¡no pasarán!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe bune? Nu ştiam că se muşcă între ei! În definitiv, sunt situaţi suficient de departe unii de alţii încât să se cam ignore reciproc, nu? Adică, sunt separaţi (şi dominaţi de secole din toate punctele de vedere) de Franţa şi, în plus, când epoca de glorie a Italiei s-a încheiat a început (scurta) epocă de glorie (colonială) a spaniolilor (şi portughezilor, desigur). A italienilor a fost Mediterana, al spaniolilor Atlanticul. Cele două ţări nu s-au prea întâlnit, nici istoriceste nici geograficeşte. Aşadar, unde-i conflictu', care-i problema?

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu ştiu dacă sunteţi la curent cu dominaţia spaniolă (chit că sub nume francez) a unei anumite părţi din Italia. Tocmai cea care seamănă cu Mexicul atât de mult (corupţie, limbă, ciocolată cu ardei iute). Apoi mai avem un jambon, nişte vin, ulei de măsline, competiţie pe plan economic, arătat cu degetul pe timp de criză. Nişte nimicuri.

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...