9 martie 2012

recomandări pentru sfârşitul de săptămână

- În primul rând să-i spuneţi chiar aşa, nu week-end. 

- Apoi, dacă vi se pare că s-a spus tot în domeniul blogurilor culinare, să vă răzgândiţi: Suzi e gospodină (nu cred să fi contestat cineva lucrul acesta, din moment ce nu ne ştergem bărbiile de unsoare la dumneaei acasă nu avem cum să emitem judecăţi).
Cum îmi permit, atunci să trag o concluzie? Poftiţi de vedeţi
Jurnalalele bucătăriei. Şi un citat, ca să ne simţim bine şi după 8 martie:

 "Astăzi e zioa taaa
Zi frumoasă ca tinee...
Am făcut clafoutiiiis
Uite primăvara cum vineee...!"
O firimitură dintr-o bucătărie plină de umor (şi bunătăţi din care oricine e liber să se înfrupte vizual. Dacă-şi reţine hohotele de râs să nu gătească, mai ales dacă e să pudreze ceva cu zahăr. Eu am strănutat odată peste sită din care presăram migălos pudră dulce şi a trebuit să o iau de la capăt: o nebunie!)

- Apoi, nu ştiu dacă v-am povestit că i-am scris o scrisoarei Tomatei. Era ceva normal: roşiile vin din Mexic, pe ea o interesa cum se trăieşte acolo, mie mi-a fost drag să rememorez nişte locuri (îmi plac amintirile: am o prietenă cu care reconstituim şi acum, verbal, întâmplări de acum 20 de ani. Un fost logodnic al ei a răbufnit, acum 15 ani, sătul de amintirile noastre, fapt pentru care nu peste mult timp inelul i-a fost returnat. Cred că picătura care a umplut paharul a fost tocmai acel moment în care-şi pierduse minţile; cum să te pui cu nostalgia?). Scrisoarea e aici .

-Lectură: eu rătăcisem prin casă "Drinking Arak of an Ayatollah's Beard", a lui Nicholas Jubber. Acum că am găsit-o aş putea să o termin. V-o recomand în cazul în care v-ar plăcea să călătoriţi prin vechea Persie. 

-Apoi, dacă sunteţi amatori de cărţi în versiune electronică, aici o listă în care se regăsesc nişte titluri gratis (atenţie: promoţiile Amazon sunt valabile, de obicei, doar 24 de ore)


5 comentarii:

  1. Multumesc ca m-ai recomandat, Monica! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. hihihi, acuma plec si eu la Suzi sa vedem ce si cum! presimt io ca o sa imi placa, daca o recomanzi tu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hai, măi, lasă-ne! Ai fost şi tu 3 ani în Mexic şi acum gata, toate-s mexicane! Porumbul, cartoful, ardeiul iute, cacaoa - acum până şi mediteraneana de tomată a devenit mexicană... Huo! (Eu cred că şi Italia e mexicană, dacă ne luăm după drapel.)

    RăspundețiȘtergere
  4. Stii bine ca asa e! Daca nu erau Americile mancai mei cu ceapa! Ironia nu e mexicana;)

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...