25 martie 2012

Înainte să se lase seara...

5 comentarii:

  1. "This story cannot be displayed because Storify is overloaded."

    Sorrify!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cateodata e asa( nu, nu e overloaded de la cititorii mei;)

    RăspundețiȘtergere
  3. uite, cartea asta ar trebui sa o citesc. desi eu mananc carne, dar uite, ca acuma de exemplu, am patru zile de cand nu am mancat niciun firicel de carne de vita/porc/pui, abia daca am mancat cate trei creveti intr-o supa la pranz (trei pe numarate, nu e gogorita). as scrie mult pe tema asta, de ce as renunta la carne si de ce nu renunt in totalitate... dar da, cartea trebuie sa o citesc, si pentru ca m-a infiorat un raport dat publicitatii in Austria care cuantifica numarul de kilograme de carne pe care le mancam aici intr-o saptamana (cifre statistice desigur, dar numarand chiar si ce mancam noi, ne incadram pe undeva in statistica. si m-am speriat)

    RăspundețiȘtergere
  4. Dar in Austria media e mare. In Italia era mare dar, de cand cu maladia vacii nebune, s-a intors lumea la animalele marine. Daca citesti Eating Animals afli ca pentru trei creveti in farfurie multe alte vietati mor in plasele pescarilor. Practic devalizăm oceanele cu bună ştiinţă. Eu nu mănânc produse animale pentru confortul personal. Cum nu e un obicei nesănătos îmi pare bine să o duc tot aşa. Inconvenientul e că mai mâncăm şi la restaurant sau pe unde suntem invitaţi şi n-am chef întotdeauna să povestesc ce şi cum, o consider o chestiune personală:)

    RăspundețiȘtergere
  5. da, stiam si de asta cu crevetii, si de fapt cu pestele in general, pescuitul industrial e o chestiune oribila. dar deocamdata imi asum faptul ca sunt omnivora, nu stiu daca voi deveni vreodata vegetariana, cert e ca organismului meu ii e mult mai bine cu o dieta preponderent vegetala... mai vedem. problema eu o vad in industrializarea carnii in primul rand. pe vremea bunicilor nostri se manca doar carne din ograda, si aia doar duminica (si acelasi lucru mi s-a spus de catre ambele familii, si romana si austriaca). ne-am invatat sa avem totul la dispozitie usor, fara anotimpuri, fara sezoane. si asta e cam prost si nu e bine pe termen lung...

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...