11 iunie 2009

ce am mai facut


...că timpul nu trece aiurea, în Mexic.

Am fost la Hipodrom, unde le-am plâns de milă căluţilor. Aşa-mi trebuie, dacă nu înţeleg cum stau lucrurile cu nobleţea, hipismul şi alte alea. Dar am fost dârză şi, cu excepţia pălăriei, la care am fost conjurată să renunţ, am fost o doamnă.

Am fost la un festival cu vinuri si brânzeturi, în orăşelul Tequizquiapán, renumit fix pentru această manifestare cultural-artistică-dansantă, dar şi pentru un restaurant cu pian unde patronul, un american pensionat cum sunt mulţi în regiune, îşi petrece după-amiezele cu cafe-concerturi şi alte melodii care ţi se par cunoscute de undeva, dar nu-s. Nu avea partituri, că am tras cu ochiul, fugind de o viespe obraznică, aşa că presupun că era de tipul lui Katiţa néni- la care mergeam să exersez până mi-au luat ai mei pian. La hotel, a doua zi, pe bufetul cu de-ale gurii, printre continentale şi mexicane (vai, cum pot uita, din octombrie mă ţin să vă dictez programul de masă de pe aici!) se puteau vedea, pe o farfurie, şi perje uscate pentru că na: festivalul, brânzeturile, constipaţia.
Sau era o coincidenţă, cine poate şti?
Am fost în Querétaro. Am luat iar turibusul, încep să intru într-o rutină, de abia aştept toamna şi alte destinaţii, că m-am săturat de oraşe trase la indigo. Sunt o rea. Sunt o bună. Piaţa centrală numită Zocalo, doi- trei revoluţionari care neapărat se trag din oraşul cu pricina şi au colportat împotriva ticăloşilor de spanioli, o catedrală, o domnişoară care îşi aniversează ieşirea în societate, la 15 ani, cu surle, trâmbţie, slujbă la biserică, fotografii şi rochie sclipăcioasă. 

A, şi ceva de cercetat: printre primii străini veniţi în oraş, după Conquista, Fray Jacobo Daciano, un principe danez născut cu opt ani înainte de descoperirea Americii, care a renunţat la toate alea bune şi sclipitoare, s-a făcut franciscan, a venit aici şi a luptat pentru drepturile indigenilor, încheiat citatul din biografia aflată pe site-ul Ambasadei daneze în Ciudad de Mexico. Termin de scris şi mă duc să aprofundez, adică de ce îl cheamă Daciano?

Am fost la muzeul Lolitei lui Diego al Fridei, doamna Dolores Olmedo Patiño care a lăsat în urmă-i o grămadă de minunăţii, în reşedinţa-i Hacienda de la Noria, spre năduful fiilor care se plâng în tot felul de ocaziuni oficiale, în faţa cui nu ar trebui, că au rămasără săraci lipiţi, din cauza unui testament. Trântori! 
PS: Încep să mă enerveze păunii. Constat că pe aici sunt ca milieurile, pe la casele mari. Cine nu are, nu e. Punct.

8 comentarii:

  1. asa, bre! vezi ca se poate?

    si calutii aia sunt fericiti, mah. ca le sta scris in adn sa fie fugariti. la propriu. s-ar depresa daca n-ar fi! deci nu te mai depresa tu pentru depresia lor care nu exista. daca vrei depresie pentru animalute, vino la zoo, in baneasa. stiu ca ai mai fost, dar trebuie sa vii acum, ca e mai rau decat atunci. garantat!

    in rest, tu nu trebuia sa fii cu treaba pe acolo??

    ..si ai stricat schema cu ziua lui tata lu' monica celebrata si la anu'pe acelasi post...

    RăspundețiȘtergere
  2. nu am nici o treaba pe aici, ab-so-lut nici o treaba! decat sa inghit tot ce vad, citesc si alte alea, sa nu pierd timpul degeaba. acum ca a trecut de miezul noptii, iti transmit pe aceasta cale ca, desi clar nu e treaba mea, nu mi-ar fi placut sa vie Mara pe 11 iunie ca numai la nationalizare m-ar fi dus gandul. somn usor!

    RăspundețiȘtergere
  3. :)))))))) okok. in fiecare zi a lunii asteia am avut preferinte pro si contra sosite de pe la unul sau altul, deci ma gandeam eu ca nu ai nici tu cum sa ma ratezi :))

    revenind la tine, ah, ce viata pe capul tau... aproape ca te ionvidiez! ba nu. chiar te invidiez! :D

    RăspundețiȘtergere
  4. E a 2-a oara cand intru azi pe blog. Tot ma uit dupa un post nou. Ma gandeam sa te spamez cu un "Monicaaaa, de ce nu mai scrii pe blog?", dar mi-a fost frica de represalii.
    Ma bucur ca ai un post nou. M-am mai linistit.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Flavius: am gasit acum pe un site ca sunt comestibili (sunt o variatiune de curcan, ca sa fiu scurta) dar si mai si: penele/ grasimea de pe ele au/are proprietati curative! Nu am gasit in ce sens, pentru cine anume samd samd.
    @Mimi si toti ceilalti: iertare, sunt ocupata (lucru care se contrazice cu raspunsul catre Miki aflat raspuns mai sus putintel)
    @Irina: stii tu ceva, nu? Ah, a trecut un an de cand ai fost pe aici!

    RăspundețiȘtergere
  6. daps. ma declar bulversata. de raspuns si contra-raspuns.

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...