17 februarie 2007

ce poti face cu niste oseminte celebre

Cu mai bine de o sută de ani în urmă, americanii l-au deshumat pe Abraham Lincoln, cu treabă: cripta în care se afla trebuia consolidată. Cincisprezece luni s-a tot lucrat, iar osemintele primului dintre republicani stăteau îngropate la doi paşi distanţă. Când s-au terminat lucrările, zău dacă pricep de ce, au început mari dezbateri dacă să se deschiză ori nu, sicriul, să vadă locatarul. Până la urmă au făcut-o. 23 de oameni au fost puţintel mai fericiţi că l-au văzut pe Bunul Abe. Totul era cum ştiau ei din poze. Un lucru a fost mai grav: sprâncenele dispăruseră. Nu s- a bătut prea mult apa în piuă (plural: pive) pe tema asta: cu nişte ani înainte, chiar de alegeri, dispăruse, doar, tot corpul. Furat de unii care doreau eliberarea din închisoare a unui gangster. I-a dat de gol un agent secret infiltrat în banda lor care, în loc să aducă bidivii să poată lua sicriul din groapă, a chemat copoii. Final oarecum fericit

Zice televiziunea că osemintele Mareşalului Averescu nu ar mai fi la locul lor, la Mausoleul din Mărăşti. S-ar fi descoperit că cineva a forţat, recent, intrarea la criptă. Alţii povestesc că racla nu mai e acolo de pe vremea Pingicului. Alţi alţii, că e bine să întrebi pe toată lumea, spun că nişte soldaţi (come on!) ar fi luat sicriul Mareşalului cam prin 1970, primăvara să fi fost.
OK, şefii de la cultură din Vrancea spun că nu s-au gândit, până acum, să verifice ce şi cum cu rămăşiţele.
Acum că au aflat, poliţia şi procuratura deschid un dosar.

Monica întreabă, înainte să fluiere:
1. Cine a furat osemintele ce ransomare doreşte?
2. Cât valorează aşa ceva şi cine ar da bani pentru asta?
3. Când se dă drumul la sapă, la ţintirimul Ghencea?

2 comentarii:

  1. " Alţi alţii, că e bine să întrebi pe toată lumea, spun că nişte soldaţi (come on!) ar fi luat sicriul Mareşalului cam prin 1970, primăvara să fi fost."

    da-mi voie sa te contrazic, era cu siguranta TOAMNA!:D

    RăspundețiȘtergere
  2. nu stiu cand se fac dezgroparile, tu ;)

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...