15 octombrie 2015

Toamna la Paris- Hermès și bucuria plimbărilor fără țintă

Fiecare oraș își are un anotimp care îi pune în evidență frumusețea. Cum prima oară am pus piciorul în capitala Franței într-o toamnă, cea a anului 2000, eu susțin că Parisul trăiește cel mai strălucitor adormirea  naturii.

Orașul nu e întins ca o plăcintă, poate fi traversat la picior, căldura verii e o amintire, soarele scaldă străzile cu o lumină cum numai frunzele ruginii ale copacilor pot filtra.

Plimbările fără
hartă în mână (la ce să folosească? Sena și cele două turnuri: Eiffel și Montparnasse sunt de ajuns pentru a nu te pierde) sunt mai pline de farmec, acum.

E, probabil, ce cred și cei de la Hermès, care au ales pentru anul acesta tema plimbărilor pe îndelete, flâner, pentru expoziția organizată pe malul Senei, zilele trecute. 

De peste un secol se scrie despre frumusețea hălăduitului prin Orașul luminii.

Accesorii esențiale: bastonul, umbrela, pălăria și binoclul, harta, pantofii comozi.

La drum cu ochii mari! Atenție la micile detalii vizibile din marea de invizibil! Un baston ca să vă fie de ajutor. Am văzut la expoziție de toate felurile! Cu ornamente hazlii sau nu, pentru pelerini, pentru dandy sau pur și simplu banale. 






 Asemeni jucătorilor de golf, dacă nu doriți un ceas la încheietura mâinii îl puteți avea pe acesta,
în catarama curelei!



 Ocheanul acesta nu este unul normal: dai impresia că te uiți drept înainte, dar grație unei minuscule oglinjoare din interior privesti în lateral. E monoclul omului gelos.




 După care călătorul parizian ajunge și acasă.
Un spațiu efemer creat de designerul Hubert Le Gall din obiecte aparținând fondatorului casei de modă, Emile Hermès. Un filmuleț drăgălaș aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...