30 iunie 2015

Lucruri pe care nu le-am făcut niciodată, aș dori să le fac, dar nu mă grăbesc

Aleea Carpați- cartierul copilăriei mele. Podul peste Mureș
Am văzut de curând o limuzina pe străzile Romei și mi- am dat seama că n-am
mers niciodată într-o mașină lungă. Nu vreau să închiriez, vreau să fiu invitată, dar nu prea curând. Pe listă. Unde să mă duc? Cum mă îmbrac?!


Mi-am dat seama că n-am pus niciodată mâna pe aparatul de pirogravat, deși  la grădiniță, unul dintre cadourile pentru mama mea a fost un tablou pirogravat în centrul căruia se afla Monica în uniformă de Șoimii Patriei.

Făceam noi desenul (toți la fel, era după dictare: niște petale pe margine și un ghiocel în centru.)

Tovarășa Voichița lua apoi pirogravorul, ne striga să stăm deoparte, arde! și grava cu metalul cald, pentru posteritate, desenul nostru. Ne lipea apoi pozele pe bucata de planșetă, dădea cu un strat de lac și era mulțumită că toți copiii din grupă duceau acasă ceva kitsch dar drăgălaș pentru mamele lor, de Ziua Femeii. Mi-ar plăcea, așadar, să pirogravez și eu ceva. Ceva deloc kitschos, desigur.

Voi aveți asemenea liste? E normal să ai liste și să nu te grăbești să bifezi obiective? Mă cred nemuritoare?

4 comentarii:

  1. Daca in locul lucrurilor de pe lista faci alte lucruri faine, care iti plac si care iti umplu viata, cred ca nu este asa grav (mai ales chestia cu limuzina). Cat despre pirogravat, eu mi-as lua cele necesare si m-as apuca de treaba.
    Pe lista mea sta de vreo .... ani o plimbare cu un balon.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Văzusem sâmbătă o limuzină și mi-am zis: stai așa, n-am fost niciodată în vreo limuzină! Nu doresc neapărat să merg, dar n-ar fi frumos?
      Cu balonul nu prea îndrăznesc:)
      Cu pirogravatul: cred că dacă e vreun atelie/curs o să merg și eu. Parcă văd căî va fi un curs de tipul „noi facem, voi vă uitați”! Ce frustrant ar fi! Să n-apuc să pun mâna pe pirogravor! Cred că undeva la munte, la lemn de pirogravat, sunt mai mari șanse:)

      Ștergere
  2. Multe as vrea sa fac, dar parca mai arzatoare este sa sar cu parasuta si sa fac bungee jumping. Imediat ce prind curaj, le fac. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. apropo de curaj și sărituri: nepoțelul meu merge cu tiroliana, dar ,dacă îi spui să sară pe loc, se teme:)

      Ștergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...