15 octombrie 2014

Cand deodorantul miroase din start a transpiratie

Am luat, într-un moment de nebunie (laolaltă cu alte produse, puncte, reduceri, rezulta prețul unuia de la supermarketul de cartier), un deodorant pe care scria  Deodorant Natural Spray.

Ce garanție mai mare doream, pe lângă cea oferită de numele pompos al producătorului?

Garanția pe care nu am avut-o. Din fericire, eu nu
prea eman mirosuri grele, când e cald. Mi s-a și confirmat și apoi am apucat să-mi consolidez opinia personală nu prin mirosit axila în public ci hainele, înainte de a ajunge în coșul cu rufe murdare.  

Eu voiam să ajung la faptul că deodorantul natural Shiseido miroase, nu chiar de la început, dar foarte devreme, a transpirație. Probabil e un deodorant echilibrant care, dacă nu transpiri suficient, îți dă el mirosul final. Ca să fii om.

Măcar nu e ca deodorantul Fa alb pe care-l folosea o colegă de liceu și care mirosea direct a transpirație iute. Când nu-l folosea, era o fată normală. Când îl folosea, era un sconcs. Dar puteam să-i zic să-l schimbe? Nu!

Sau ca deodorantul Mozaic, folosit cu succes de miștocari de băieți în lunea de după Paște, când veneau la stropit. O duhoare îngrozitore, menită  să acopere orice alt miros se putea percepe pe o rază de zece metri.

Și mi-am amintit că pe un site erau luate la mișto niște vedete, din care una spunea că nu folosește deodorant, pentru că la sfârșitul zilei efectul e același: pute. Și dacă avea dreptate?

Despre deodorantul-piatră am mai vorbit, cred, prin comentarii. Pe blogul acesta sau la Vio, Legu, Blogvienez or Suzi, nu-mi amintesc. Concluzia a fost că, după ce-l folosești, miroși ca un sandviș uitat pe calorifer.

Cred că mă las și eu de deodorante șamd. Sau o să fac precum ne recomanda îngrozită tovarășa Gal, în timp ce deschidea ferestrele în plină iarnă, ca să poată respira omenește. Eram o clasă de 45 de elevi care își dovedeau intrarea în adolescență și olfactiv.

Bicarbonat.



17 comentarii:

  1. Dar pe voi vă stropeau cu șprei, nu cu parfum din ăla înfiorător de ieftin? Eh, măcar în sat la taică-meu erau obiceiuri mai eco - băieții stropeau cu găleata cu apă (curată).

    Bine, să știu să evit deodorantul cu pricina. Nu c-aș fi știut că aceia făceau și deodorant, dar poate aflam. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu șprei sau cu parfum. Acum să fiu eu mamă de băiat înainte de '89 nu i-aș da parfumul hăl bun, când merge la stropit. Fratele meu avea o sticluță meseriașă, în formă de mașinuță.

    Păi eu aflasem acolo, când cu punctele, reducerea etc. Și mi-am zis: ah, japonezi, ce delicat trebuie să fie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă erai mama de băiat și fostă fată, mai bine îl țineai în casă în lunea Pastilor, să nu gazeze lumea. :D

      Păi vezi, japonezii-s așa de delicați că n-au miros, deci deodorantele lor antifuncționează. Nu știu ce-am zis aici.

      Ștergere
    2. are sens! Japonezii, complexați că nu-s ca noi, vor să miroasă a transpirație. Natural deodorant, nu alta!

      Ștergere
  3. Din fericire in sudul tarii nu era obiceiul asta cu "stropitul". Da' de ce ziceti ca veneau sa va "stropeasca"? :)
    La mine piatra merge 100%. Si P il foloseste cu succes fara alt deo.
    Dar am observat si eu ca unele deo aplifica mirosul, adica creeaza mai multe bacterii decat s-ar crea in mod natural. Eu i-am luat lui P unul natural cu "tea tree oil", vai si-amar...
    Singurele care impiedica transpiratia ar fi cele cu aluminiu, dar o fi natural sa impiedici transpiratia(pe langa chestia cu aluminiul)?
    Oare daca te duci mai des la baie transpiri mai putin? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o traditie frumoasa. A doua zi dupa Paste feciorii satului uda fetele nemaritate cu apa, sunt locuri unde le arunca in rau chiar:), cum zicea Legu.
      Io am zis din start deodorant, nu antiperspirant( ala ar fi contra naturii!)
      E foarte posibil ce zici tu: eu nu transpir prea tare, lucrezcu excretiA:) la o adica tot de rinichi tine
      V- am povestit de unii dintr- un grup, care traiau si mancau cat de natur puteau si nu se mai spalau? Poate pe maini, dar pe par si pe trup nu. Si nici nu miroseau.- aveau un miros de om, nu stiu cum sa- l descriu. Poate Vrajitoarea din poveste, care aparea cand simtea miros de om o sti!

      Ștergere
  4. Cat despre japonezi, habar nu am cum e azi, dar daca e sa ne luam dupa "Shogun", cica aia faceau baie de cel putin 3 ori/zi. Ceea ce le reproseau europenilor, printre altele, e ca putzeau. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi, la vremea aia, chiar era o mare diferență mare din punctul acesta de vedere, între Japonia și Europa! Și poate șia cum,, dar nu la fel de mare:)
      Am leșinat, la Veneția, când am trecut pe lângă un grup de chinezi. Atât de aproape de Japonia și n-au învățat prea multe!

      Ștergere
  5. Crecă la Legu se vorbise de deo, acolo or fo cele mai cele şezători în untimele sezuane (cam de cîn s-a pensionat Suzii şi ampresea că cocoanele îşi dau acolşea mai uşor drumu' la gură fincă parcă stem duar cucuane!).
    Io tot în lumea civilizată cu Rexona, dacă am o ieşire f scurtă or stau acasă, atunci deo bio sau piatra, dar piatra pe mine nu mă prea satisface, sorry, nu-s genu care să facă duş de mai multe ori pe zi (salvăm planeta!!!), deci doresc o dată duş, o dată deo şi nemirosit. Chiar cer prea mult?!?!?!
    P. uneori are fantezii că ar putea purta o cămaşă mai mult de o zi, chestie pe care nu o înţeleg, oricum nu o face, dar mă invită pe mine să fac o probă olfactivă, că "el nu-şi dă seama". Şi eu îi spun: după x ore de birou şi NEFOLOSIND deo, chiar crezi că miroşi a trandafiiiriii? No bun. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vio, ok, ok, ti se accepta scuzele. :))))
      Cred ca e ok sa actioneze diferit produsele de la o persoana la alta. Ca pana si parfumul miroase diferit pe o piele sau pe alta.

      Apropo de masculi, baiii, al meu mirosea a clor de mureai, cand l-am cunoscut. A proaspat spalat, de ziceai ca e spalat si dezinfectat "on the spot", ca sa zic asa. P nu se da cu parfum, nu foloseste after shave, etc. Mi-am dat seama mai tarziu care-i treaba: omu' lucra acasa, facea dus inainte de plecare si lua tricou alb pe sub camasa/bluza care era dezinfectat pana-i sarisera ochii(tricoului, se-ntelege). Si oricum din principiu isi schimba tricoul de 7 ore pe zi, mai ales daca lucreaza fizic, face exercitii, etc.
      Daca-i zic sa salvam planeta prin nespalarea rufelor, sigur imi propune sa le spalam la rau, "dezbracate pan' la brau" si fara fosfati. :) Dar tu faci bine, Viooo, mai ales daca aveti contor de apa. Noi nu.

      Ps- as mai scrie dar nu stiu ce, numai sa nu continui lucrarea de analiza de opera, aia cu liniile... :)

      Ștergere
    2. ps- Monica, creca platforma ta mi-a mancat un comentariu cu "japonejii" de acum 2 zile. Nu era important, dar orisicat... :
      )

      Ștergere
    3. IOi, Cora, clateste mintea dar nu sta in mizeria de pe blogul asta! CUm am putin timp vreau sa aprofundez faza cu liniile, m-a speriat rau confuziunea in care se poate ajunge, fix de la prof si asistentul lui. Ce sa caut pe google? :P
      va las, e cat fight afara si ma duc sa le separ. cu strigate, cu apa, cu ceva:) ne-au plecat cateva pisici de la bloc si am ramas cu una speriata. asa mi-e de mila de ea!

      Ștergere
    4. Vai, de ce zici, ca e curat si placut aici la tine. Mai o cafeluta, mai o sueta... :)
      Cand o sa ai timp poti incepe cu asta, am gasit-o acum pe net, e facuta de una din profele mele si e prezentarea schematica a unei analize de opera in 5 puncte(de obicei e mai complexa):
      http://www.google.ca/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CB0QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.unites.uqam.ca%2Fpcpes%2Fppt%2Fa05%2Fart_analyseoeuvre.pps&ei=xg9AVPmLNpScygSRwIKQBg&usg=AFQjCNGBEOD-F61yN_f5yoy5b7hGTMWLUg&sig2=A2YQTplnwdTp-PUIKlse1A&bvm=bv.77648437,d.b2U

      Tu parca citeai franceza, nu?
      Oricum poti cauta linii descriptive, arbitrare si exclusive(auto-referentiale) in arta. Daca ai intrebari si stiu sa raspund, cu cea mai mare placere. Daca ar fi sa recomand tuturor un singur curs din istoria artei, acesta ar fi analiza operei de arta.
      E incredibil cat iti schimba perspectiva de a privi o opera. Iar tu traiesti acolo inconjurata de arta... :)
      Am fugit!

      Ștergere
    5. Cora, platforma ta e și a ta! e Platforma noastră! Nu l-a mâncat, am avut eu niște probleme legate de parole, coduri, autentificări, măsuri de siguranță după ce zilele trecute închiseseră un blog (pe blogger) și s-au justificat că cineva a încercat de prea multe ori să se logheze în contul lui. A doua zi am avut și eu aceeași problemă. #pfff

      Ștergere
  6. Să vină cineva să ne lămurească despre deodorantul cu miros de bumbac, pe de altă parte!

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...