13 septembrie 2014

Explozii solare, lamai scumpe, ploi, curatenie si culoarea anului

1.O tot duc în stări de bine și de rău cărora le-am găsit fără prea mult efort o cauză: niște explozii solare despre care se scrie prin presa națională și internațională (și despre care găsești informații doar când cauți pe google diferite cauze pentru starea de rău și insiști pe furtuni solare, deochi, otrăvuri, poluare, Ucigă-l toaca etc)

2.Gata: din trei surse diferite am înțeles că lămâile sunt îngrozitor de scumpe, în România.

Aici nu știu ce preț au, pentru că nu le caut. Nu e sezonul, nu prea acresc nimic, aștept iarna cu citricele loco.

Problema pe care o expune mama mea, care a găsit prin presa RO cauzele: înghețul din Argentina. Habar n-aveam că lămâile argentiniene ajung în România, dar presupun că fără îngheț sau cu, taxele și transportul deja ar fi adăugat peste prețul cu care sunteți voi obișnuiți. (Grecia, Turcia și Spania practică prețuri mai mici decât Italia, de acolo cred că provine grosul lămâilor vândute în România)

Chestiunea pe care o găsesc eu scandaloasă: în piața de unde face cumpărături mama, roșiile s-au scumpit din același motiv! Deci cum?

3.Cu ploi torențiale sau nu, vara asta a fost excelentă, la Roma. Am dat o singură dată drumul la aer  condiționat, în casă. Vivat! Orașul e invadat de vegetație dorită sau nedorită, municipalitatea nu ne-a mai rugat insistent să nu folosim apă potabilă pentru grădini și provocările cu găleți nu au păgubit pe nimeni. 

4. Am aflat în sfârșit despre un grup de haiduci ai ordinii și disciplinei din care făceam parte fără să știu. Dezlipesc (ca și mine) etichete, afișe și anunțuri de pe ziduri, stâlpi și tomberoane, șterg graffiti de pe ziduri și tomberoane și-i contagiază și pe alții (eu de hobby-ul ăsta încă nu m-am ocupat). 

Pe membrii grupării numite  Retake Roma îi apreciez pozitiv, așa cum aprob și decretul care vorbește despre reducerea taxelor pentru locuitorii care contribuie la frumosul urban. Așa cum aș chiui de bucuri să citesc despre amenzi serioase pentru vandali și vânzarea de vopsele pe bază de act de identitate. (Știu, cititorilor de mai la nord le e greu să creadă că aici lucrurile nu stau ca la ei dar ce doriți? Roma e o tânără capitală în care dacă se întâmplă să cadă vreun zid lumea se dă la o parte, să nu sufere. La nord, oamenii se adună repede să-l sprijine. E nevoie de timp, iar Roma are :)

5. O problemă care mă arde de mai mulți ani încoace de câte ori se schimbă sezonul și casele de modă lansează noi colecții pe piață. Repet (deși pentru voi nu repet, ci doar enunț. Dar l-am tot pisat pe un domn care chiar se pricepe la treaba asta și fie întrebarea mea era una dintr-un lung lanț, fie nu crede că pot întreba așa ceva, nu mi-a răspuns niciodată). Întrebare: CHIAR DECIDE PANTONE CARE E CULOAREA ANULUI? CE FEL DE AUTORITATE ARE PANTONE ÎN FAȚA CASELOR DE MODĂ?

Mulțumesc pentru orice fel de răspuns credibil.

4 comentarii:

  1. Ei, Pantone poate da doar sugestii fiindcă în realitate purtăm culorile care ne vin bine. Dacă se potrivesc cu tedințele, bine; dacă nu, avem scuza că suntem nonconformiști, așa că e tot bine. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dă sugestii dar, dacă omul caută o fustă cu anumite caracteristici (formă, lungime, pliseuri, volănașe, ce o dori), o găsește doar în culoarea-anului-decisă-de-Pantone. Anul acesta portocaliu, parcă.

      Ștergere
  2. poate ţi-a scăpat ştirea asta:
    http://www.timesnewroman.ro/life-death/zece-lucruri-despre-scumpirea-lamailor
    ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) n-avea cum, că eu am scris poliloghia de mai sus înaintea lor (plus că nu sunt abonată la articolele TNR)

      Ștergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...