5 noiembrie 2013

ce mai e pe la Roma

Cari miei lettori,

ho deciso di scrivervi in italiano...

Aloooo, ce e confuzia aceasta?

Păi ce să fie, s-a lăsat răcoarea peste oraș. O ploaie lungă de tot care mi-a udat bine ghivecele goale care așteptau noile achiziții: niște Viburnum tinus de toată frumuseâea: cu inflorescențe albe și fructe albastru cum îmi place mie: ca noaptea.

Zilele trecute, Corriere della Sera scria despre un român de 34 de ani arestat de poliție după ce a fost prins în pivnița unui italian din Vanzago. Proprietarul casei l-a închis repejor cu cheia, a chemat carabinierii, ăștia au venit, culmea, și l-au luat pe al nostru ca din oală. Ca din butoi, mai degrabă: cu patru sticle de vin în rucsăcel.

Îl cred și eu, astăzi puțin înainte de prânz, după un espresso dublu și niște mulți pași alerți mi-a măsurat doftorul tensiunea. 10 cu 6. pfffff. Yoga și vin roșu!

Ca să crească tensiunea peste nivelul la care m-a adus trompetistul care s-a aciuat pe strada noastră. Problema mea cu el e nu că face zgomot într-un cartier unde bubuie și dacă îmi cade mie un nasture pe jos, ci pentru că îi tot dă cu La noi la Brăila. Și-i dă prost. Pe lângă. O idee, dar cu mult foc.

Hai, că mă pun pe treabă cu partituri și metronom: lecții pentru lăutarii ăștia. Fie ne reprezintă cum trebuie țara, interpreteaza notă cu notă un repertoriu mai puțin imoral,  fie se duc de aici!

Unde?



4 comentarii:

  1. cand gasesti site cu partituri, da si mie.
    A venit frigul, au inceput sa coboare tiganii nostri in metrou. Unii canta magnific de bine!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păcat că nu-mi găsesc doi-trei complici să merg în stradă cu partitura (va trebui să o transcriu eu, melodiile astea se cam transmit după ureche și oricum nu cred că ei citesc muzica, studien împreună) și să mă filmeze cum încerc să-l conving că numai așa nu se face de rușine în țara asta de instrumentiști și soliști.

      Ștergere
  2. da' în Italia lumea pare mică rău! :-)

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...