2 iulie 2013

Cosuletul

Aveam trei ani, am venit acasă de la balet și i-am arătat mamei bucuroasă coșulețul. Ce flexibili sunt copiii!

Pentru cosmeticiana care mă ținea în diminutive nu trebuie să vă mai gândiți mult ce înseamnă coșulețul.

Au trecut anii și m-am apucat iar de
arătat coșulețul.

Coșulețul din parmezan cu ce vreți voi în el. Eu am pus o pastă dintr-un avocado pirpiriu care i-ar face să râdă pe toți vânzătorii din piețele mexicane. Așa nu, dar alții n-avem.

Vă reamintesc, în Firefox filmulețele nu pot fi văzute. Atâta poate procesa pagina care îmi permite să vă retransmit ce pun eu pe marele serviciul de divulgare în masă a fotografiilor făcute te miri cum și te miri unde numit Instagram.

Sper că nu miroase a usturoi prea tare.

8 comentarii:

  1. N-ai văzut cum ardea hârtia aia? Degeaba stau cu geamul deschis, mirosul pătrunde și ciucurii covorului :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Monica, sint foarte impresionata ca tu stai in pozitzia coshuletz, esti tare! Nici nu incerc, sa nu ma depresez, io care duc cea mai sedentara viatza din lume, inca putzin mai sedentara si as fi din regnul vegetal.
    Ia spune tu aici, la doamna, cum e aia coshuletz din parmezan. Te rog. Si se poate si din pecorino sau alt caj-caval?

    Azi, tzelina felii cu chevre, la cuptor (sa incerci, e simplicissim de facut si foarte bun; pui deasupra si ceva erburi, noi punem oregano), salata complexa si pepene rosh'.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am pus parmezan pentru că era singura brânză care devine crocantă din frigider, trebuie să ne lăsăm de brânzeturi maturate :D Cred că un cașcaval bine maturat ar face același lucru. Țelină rădăcină?
    Am impresia că n-o să mai pot da drumul la cuptor, încep căldurile.

    Coșulețul: brânză rasă într-o tigaie, pe o foaie de hârtie (de copt). După ce se topește se lasă să se răcească, dar nu prea mult, ca să mai fie modelabilă. Se pune pe un păhărel întors, se strânge puțintel, se lasă să se întărească, gata coșulețul!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tzelina radacina, curatzata de coaja si taiata in felii rotunde, de 5-7 mm grosime, potzi sa le dai si un clocot in apa (sau sa incerci nitzel in abur), porma in cuptorul fierbinte, cu o felie de chevre (eu pun brinza alba) si oregano sau cimbru sau ce earba vrei tu. Vis de primavara...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vera, ce idee minunata! :* in alta ordine de idei, tu de ce nu ai blog? :))

      Ștergere
  5. Vienna - de fiecare data, dupa citeva luni, intr-un cerc nou, cineva imi pune aceasta intrebare. Mda.
    Nu am blog, pentru ca nu vreau bataia de cap pe care o presupune, la nivel de scris regulat si raspuns tuturor. Si nici nu am skillurile tehnice necesare si nu vreau sa invatz, am mai zis ca io traiesc pe principiul Carpe Diem, asha ca evit, ATIT CIT SE POATE, sa-mi fac rost singura de activitatzi de care mi-e scirba (sa invatz in plus chestii de cyberspace si cybercommunication).
    Mie imi place sa comunic cu oameni aleshi de mine, cind vreau si pot, fara obligatzii si fara reguli prea stricte, si asta merge perfect cu ACEST tip de exchange, pe care il avem noi aici...

    Ma bucur daca incerci tzelina cu chevre. E divina. Si merge si cu vin alb si cu vin roshu. Sec, fireshte.

    RăspundețiȘtergere
  6. "Vă reamintesc, în Firefox filmulețele nu pot fi văzute."

    Chestia asta m-a băşicat un pic; ca utilizator de Firefox de vreo 5 ani, o percep ca pe o insultă, sau ca pe o agresiune la adresa unei valori foarte personale. Bineînţeles că se vede foarte bine, cel puţin cu versiunea 22, cea mai recentă.

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...