21 iunie 2013

Cuvinte pe care nu le mai folosim. De ce? (27)

Aceasta este o întrebare retorică și o retragere elegantă din fața noului (cât timp mai rămâne nou?!) DOOM care a găsit de cuviință să nu mai facă nicio discriminare între faptul că eu îl absolv de vină pe X pentru că mi-a furat cireșele din pom, și eu absolvesc imediat un curs, dacă mă țin puterile să scriu și o dizertație, pe căldura asta.

Nu-i nimic, cetățeanul simplu nu trebuie încurcat în lina sa viață, să vorbim cu toții ca el!



11 comentarii:

  1. Chiar? Asta ma face sa cred ca autorii DOOM tre' sa fie niscaiva absolventi de la "Spiru", ca alta explicatie nu am. Deci, ca termini o scoala/un curs ori ierti pe cineva e tot aia in viziunea astora.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acuma ar fi de aflat și de ce a intrat „a absolvi= a termina studiile” în limba română.

    RăspundețiȘtergere
  3. Probabil oamenii se simt izbăviți când termină școala. :D

    Dar ce elitistă ești! De ce să nu se dea limba după cei mai simpluți?! Să vorbească și ei corect, săracii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Scria A. zilele trecute, aici la comentarii, despre același lucru: e trist că ei fac jocurile, dar, dacă ăștia mulți trebuie să înțeleagă, cum facem?

    Stai să vezi când copiii mei vor scrie în limba română și-mi voi da seama că sunt pierduți, fără rădăcini, oamenii zilei de mâine, emoticoane, ecuații etc. Voi fi deprimată și psihologul nu va pricepe de ce mă agăț de niște detalii insignifiante. O să iau dicționarul „după” masă și o să dau cu el de pământ! Ce „aroganță”!(substantivizarea și mai ales pluralul lui „arogant/-ă” mă irită până la nivelul criză de fiere, sper să n-ajung să aflu niciodată cum e aia)

    RăspundețiȘtergere
  5. Și mie mi se pare că limba se schimbă și se degradează din ce în ce mai repede. Oare e bătrânețea sau era mai conservator comunismul? Vezi, o fi fost și el bun la ceva. :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Abia acum îi înțeleg pe cei din generația bunicilor mei care spuneau același lucru despre noi. Mie îmi plăcea (și televizorul sau lipsa lui era de vină) să aud (în tabără, unde altundeva?) copii din alte județe, mai degrabă din alte provincii istorice, vorbind. Erau din altă lume! Să aud „nașpa” spus de un ardelean mi se pare în continuare aiurea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Asta-mi amintește de mirarea mea de pe la 7 ani (eu nu mergeam în tabere) când am cunoscut niște bucureșteni care nu știau ce înseamnă șod. :D Am fost foarte mirată.

    RăspundețiȘtergere
  8. Recomand: articolul despre cuvinte îngrijite al lui Vintilă Mihăilescu din ultimul număr al revistei Dilema Veche

    http://dilemaveche.ro/sectiune/situa-iunea/articol/cuvinte-ingrijite

    RăspundețiȘtergere
  9. Absolvă-i şi tu, că nu ştiu ce fac! :D

    RăspundețiȘtergere
  10. pai lasa-i sa absolve, ca mai apoi sa aplice pe unde pot :p. nu cunostintele, ci cv-ul ;))))))

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...