17 martie 2013

Cat e ceasul la Assisi?



9 comentarii:

  1. Fals: la Assisi, Siena, Florenţa, Perugia etc. ceasul NU e. Pentru că în Umbria şi Toscana timpul nu curge, şi nu e nici durere, nici întristare nici suspin. Paradisul.

    RăspundețiȘtergere
  2. ce interesant! deci cand vrei sa faci timpul sa stea in loc, comanzi un nor sa acopere soarele si asa nema ceas, nema timp, nema nista (ha!)

    RăspundețiȘtergere
  3. Câinele ţinut în lanţ (dreapta jos) mă revoltă! În stânga jos ce e, "le coq sportif"?

    RăspundețiȘtergere
  4. Acuma chiar să te revolte? Pe mine m-a mirat, după ce am văzut căței cu stăpânii la biserică, în Mexic, că aici era scris peste tot că nu se putea intra cu patrupedul în lăcașul Domnului. Tocmai la Assisi?

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu cocoşul (scuzaţi de cucofonie!) musai îi o poveste, fiindcă apare şi pe eticheta vinurilor originale Chianti. :-?

    RăspundețiȘtergere
  6. Silavaracald: daaa, apare, e emblema consortiului producatorilor de vin din Toscana, am citit acum ca s-au inspirat de l aniste batalii de prin zona. Umbria e mai spre centru, mai lipseste sa gasesc de ce au pus cocoselul pe ceas, sper eu sa fie cu schepsis.

    RăspundețiȘtergere
  7. Hai că m-am prins! Cadranul respectiv fiind al unui ceas solar, manufacturierii lui au vrut să marcheze direcţia în care se mişcă umbra. Aşadar, cocoşul simbolizează răsăritul, asta e clar. De ce ar simboliza câinele apusul? Păi, e un câine domestic (reiese din lanţul cu care e legat), deci unul care păzeşte gospodăria. Iar dupa apus, pe întuneric, câinii de la sate încep să latre când trece cineva pe drum. Deci, ziua durează de la cântatul cocoşilor până la lătratul câinilor.

    Oof, tot eu! Nu ştiu, zău, ce v-aţi face fără mine!

    RăspundețiȘtergere
  8. Asa ziceam si eu, doar ca nu- mi explicam cainele. Face sens.

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...