3 martie 2012

Printesologie aplicata... si calatorii

Ultima călătorie (o minunăţie: trei trenuri luate la rând până în nordul Italiei, mută bagaje, schiuri, clăpari, ţine rucsacul cu dinţii, căci cine merge în vârf de munte cu poşetă, treci din trenul care s-a stricat în cel trimis să vă recupereze) a fost cu mult mai plăcută graţie cadoului de Crăciun: un eBook reader. 

Nu vă pripiţi să trageţi concluzii, am tras eu ani la rând după care am cedat chiar nervos: să treci Oceanul înainte şi înapoi cu 30 de cutii cu cărţi nu e o
veselie, aşa că vă recomand articolul de aici pentru alte argumente mai documentate. Eu îmi pun la bătaie doar experienţa personală plus abordarea neîndârjită a problemei: mergem înainte.

Pe cititorul electronic de cărţi am reuşit să încarc 35 de volume în ultimele luni. Literatură românească  pentru care, dacă aş fi dorit-o pe suport de hârtie, aş fi aşteptat luni întregi, nişte lecturi şi teme pentru serviciu şi încă ceva numai potrivit pentru nervii biciuiţi de harababura de mai sus.

Managementul copilului - Prinţesologie aplicată(compendiu pentru viitoarele mămici cu MBA)  . Ca să râd, ca să uit şi ca să se mire vecinii de compartiment. Pentru că am vizualizat punct cu punct peripeţiile imaginate ale unui personaj care, deşi mi-am auzit amice întrebând dacă există aşa ceva, vă spun cu mâna pe inimă că, şi în Bucureşti şi în Ciudad de Mexico, există.

A scris şi Terorista despre compendiul în cauză, adică a doua carte a lui Daniel Mafteiu şi de altfel continuarea primei, Mic tratat de management culinar  publicat de Polirom.
Cartea se află integral aici şi la o adică e foarte uşor de transformat în versiune pentru eBook (Terorista trebuie să ştie că avem atâtea unelte la îndemână încât posesorii de e-readere pot adapta texte pentru aparatele acelea.)

Înapoi la compendiu: să nu vă creşteţi aşa copiii!
___________________
1.Da, e un pamflet.

9 comentarii:

  1. Pe vremuri te bucurai de proaspătul (pe atunci) netbook. Acum ai un cititor de cărţi electronice. Pentru bloguit, citit şi navigat nu era mai bună o tabletă (înainte de culcare)? iPad 3 bate la uşă şi, având iPhone, eşti oarecum obicinuită cu dispozitivul!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa stii ca am ac de cojocul tau:) ipad nu face ce face netbookul si apoi nu poti pune pe el antivirusi. Lumea e infecta:) !

    RăspundețiȘtergere
  3. Lui George se pare că îi place să călătorească în special la Muntele lui Venus!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bag de seamă că spammerii s-au umanizat dar nu mi-am imaginat că se pun să citească trei cuvinte în plus cât comentariile lor să pară credibile:)

    De ce nu şi-a spus, neaoş şi bărbăteşte, Gheorghe?!

    RăspundețiȘtergere
  5. we live in an increasingly madder world !!

    RăspundețiȘtergere
  6. (evilish_mode = on)

    Păi dacă 30 de cutii au fost cu cărţi, îmi imaginez câte au fost cu pantofi, poşete şi pălării!

    (evilish_mode = off)

    RăspundețiȘtergere
  7. E drept că nu poţi pune pe iPad antiviruşi - dar nici viruşi! Toate aplicaţiile sunt distribuite doar prin AppStore, iar condiţiile de acces în magazinul lor virtual sunt draconice (toate aplicaţiile sunt testate de Apple şi trebuie sa se supună unor cerinţe tehnice foarte restrictive, iar autorii lor trebuie să-şi dezvăluiască identitatea reală). Iar dacă o să cauţi "ipad antivirus" o să găseşti totuşi ceva, care însă nu prea are niciun motiv de a exista. După cum ziceam, greu să strecori malware pe AppStore.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot iti fac o lista cu de ce nu imi trebuie ipad:

      1 nu poti tasta repede
      2 are si kim kardashian
      Va urma

      Ștergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...