14 februarie 2012

practic exista aplicatii de mobil pentru orice

Sunteţi, probabil, la curent cu viralul care a făcut furori săptămâna trecută: un gât roş american care împuşcă laptopul fiicei care se plânsese pe Facebook că e pusă să ajute la treburile casei. Sute de mii de vizionări, voturi pozitive şi negative în egală măsură.

La treburile casei m-am gândit eu când am început să răscolesc lumea aplicaţiilor iPhone. Practic, ca să nu cheltuie un dolar pentru n gloanţe de străpuns bietele aparate ale copiilor, există aplicații telefonice care te îmăping de la spate când casa e întoarsă cu fundu-n sus.

Eu la începuturi insistam să duc gunoiul. Apoi, pentru că am crescut în vremuri în care nici nu existau pungi pe toate gardurile nici nu exista obiceiul ca gunoiul să fie închis în vreun sac, a început să mi se facă rău lângă tomberoanele dintre blocuri. Uneori scăpam, alteori coboram cu găleata aceea roşie pe care o detestam teribil. Nu primeam în schimb nici puncte, nici bani (cum am aflat eu de la un vrednic personaj aflat în topul 300 al revistei Capital: pentru orice treabă casnică omul primea bani, în copilărie. Aşa o fi înţeles că totul e pe bani în viaţă, a cumpărat apoi fabrici privatizate cum altfel decât dubios, le-a făcut bucăţi şi le-a vândut. Că totul e pe bani pe lumea aceasta. Happy Valentine's Day, apropo: )

 




Stimul sau pedeapsă, treburile casei există. Iar făuritorii de aplicaţii conştientizează că a trecut vremea tabelelor lipite pe pluta de pe perete/frigider. Văd că toate promovează răsplata.

Voi cum procedaţi cu ăia micii prin casă?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...