12 decembrie 2010

supa aztecă...

...e preferata mea* şi a preşedintelui american Obama.
_______________
* dacă e aşa cum se obişnuia pe vremea lui Moctezuma, adică fără supă de pui ori bucăţele de slăninuţă prăjită,

8 comentarii:

  1. Daca nu are coriandru si nici nu e foarte iute, as putea sa-i mai dau o sansa. Cand am incercat-o la un restaurant mexican - cam prea central ca sa fie cat de cat autentic, e drept - nu m-a impresionat. Iute nu mai pot manca, iar cu gustul coriandrului verde nu ma pot obisnui deloc.
    Ce e maglavaisul ala alb din ea? Zdrente de ou?

    RăspundețiȘtergere
  2. nu cred ca are coriandru si e picanta cat sa ii placa unuia care nu suporta ceva mai usturator la limba decat ghimbirul ori usturoiul.
    aceea e smantana si dedesubtul ei sunt niste bucati de avocado crud despre care am descoperit ca e menit tocmai sa neutralizeze iuteala. supa asta te mangaie pe inima cum ar fi o supa de pui cand e frig rau:)poftim descriere!

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa suna bine. Cred ca mai degraba incerc sa o fac acasa decat sa o caut la restaurant. Ca tot e atentionare de frig si polei :)

    RăspundețiȘtergere
  4. m-am batut cu palma pe frunte: adica eu de ce nu fac acasa?? cred ca din cauza de putin ardei iute care intra in compozitie. ca nu stiu de unde il iau, pe care il iau, nu vreau sa-l ating si apoi sa pun mana la ochi:))))

    RăspundețiȘtergere
  5. Acum, ca mi-ai dat de lucru, am scormonit nitel pe internet si-am descoperit ca iuteala poate veni din: Cayenne Pepper (pudra, iei cu lingurita, nu pui mana, risc zero de usturimi la ochi) si Chipotle (la cutiuta, in sos, tot cu lingurita ii iei, iarasi risc zero de accidente domestice).
    Intre timp am inceput sa caut un restaurant mexican bun, cu mancare traditionala, care sa nu aiba pe lista doar variante usor imbunatatite ale meniului de la Taco Bell.

    RăspundețiȘtergere
  6. Miam, miam! Din asta mâncam la "El Popular"! Cu bucăţele de nopalito, dacă-mi aduc corect aminte! E atât de încărcată caloric, că n-o pot asemui decât cu ciorba de burtă de la noi!

    RăspundețiȘtergere
  7. la ultima iesire soldata cu o asemenea supa era sa primesc si niste şoric:) sunt tot mai convinsă că e de fapt o bază consome în care se aruncă tot ce ai în casă la momentul când o faci: un ardei nu prea iute, avocado, smântână, brânză, un fier de călcat...

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...