16 septembrie 2010

dedicatie

si, pentru ca Cielito Lindo, Mexico lindo y querido si alte canticele mexicane va sunt cunoscute mai mult decat Huapango de Moncayo, aceasta e dedicatia mea pentru voi, care nu stiti ca eu acum merg sa fac mole in casa unor mexicani cumsecade care ma asteapta special pentru asta. Sper sa nu le stranut in oale.

5 comentarii:

  1. Oribil. O imitaţie ieftină a stilului lui Beethoven. Nu întotdeauna folclorul poate fi adaptat constrângerilor muzicii culte. Pur şi simplu, filonul muzical mexican mi se pare nesimfonizabil. Are şi vihuela dulceaţa ei, ce mă-sa mare! (Son de Madera, cu "La Bruja" şi "El Cascabel") Na, că scultând astea iar m-a luat nostalghia!

    PS: Teoria conspiraţiei: ce au în comun Bach, Beethoven, Berlioz, Brahms, Bruckner, Bartok? Iniţiala! E, nu ţi se pare acum că toate se leagă? Zaratustra, Masoneria, Revoluţia română... Vezi pattern-ul? Eu da. Oare am vreo problemă?

    RăspundețiȘtergere
  2. Oaaa, ne-bu-ni-eee! Când o să mergeţi la Oaxaca (ştii că ei îşi zic "capitala culinară a Mexicului") să încerci îngheţatele 100% naturale şi sosăraia! Cu adevărat sofisticată! Eu nu-mi mai aduc aminte decât de "salsa negra", sos pe bază de cacao! Iar la Morelia am mai mâncat un sos pe bază de nucă de macadamia, mmmm! (Cred că era chiar în restaurantul de la parterul hotelului unde aţi stat voi, aproape faţă în faţă cu intrarea în biserica din Zocalo.)

    Părerea mea e că Monte Alban vă va dezamăgi. Pe cât de multe amintiri am din Chiapas, pe atât de puţine din Oaxaca. Dar, recunosc, oraşul în sine (partea pietonală) e foarte frumos. Şi liniştit.

    Şi tot la Oaxaca, poate vă faceţi curaj şi încercaţi un gusano de mezcal!

    RăspundețiȘtergere
  3. In privinta muzicii: atunci ma intelegi cum, la o masa, in timp ce un domn care isi apara saraciile, neamul si huapangoul, eu numaram in gand pana la 10 zambind.Nu se poate, domnule, sa crezi ca ai adus inovatii! e un Richard Clayderman cu orchestra, nimic mai mult! dar voi numara in gand in continuare

    RăspundețiȘtergere
  4. Monica, mai bine spune-ne de care mole ai facut si cum a eshit. Mai invatzam si noi, cei care nu cunoastem Mexicul, despre mincarea mexicana. Ce bani ar face cineva care ar deschide un BUN restaurant mexican la Bucuresti. L-am vazut pe cel de la Budapesta. Cred ca aia sint milionari.

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...