11 februarie 2010

Schiorul mexican se pregateste pentru jocurile olimpice

Acum că am cetit ziarele îmi dau seama că nu degeaba mă uitam eu cu admiraţie la schiurile din pivniţă. Aş fi vrut să le spun că aici în Mexic sunt nişte rarităţi care merită să fie lustruite cu piele de căprioară, dar acum ştiu că nici măcar nu se compară ele cu cele care se pregătesc de Vancouver.

Da, dacă Ungaria avea flotă fără să fi avut direct ieşire la mare, şi Mexicul are un vajnic schior, fără să aibă zăpadă decât pe creştetul vulcanilor din apropierea Capitalei. (Nu e nici o legătură cauzală, nu vă speriaţi că aş fi luat-o razna).

Doamne, că greu mai ajung la subiect.
Subiectul nostru are 51 de ani, genunchii paradiţi, aspect aristocratic şi un nume tot aşa. 

Cunoaşteţi-l, aşadar, pe căpitanul echipei de schi a Mexicului şi unicul concurent la Olimpiada de iarnă de la Vancouver, alteţa sa prinţul Hubertus von Hohenlohe- Langenburg!

S-a născut în Mexic, deci cetăţenia o are, dar a crescut şi s-a antrenat pe alte meleaguri, cu siguranţă acoperite cu mai multă zăpadă decât se poate așeza pe Popocatepetl.

Polivalent din fire, pentru că poate nu știați, e şi fotograf pe deasupra. Ba şi cântăreţ (vă place Andy Himalaya nu?). Şi fondatorul Federaţiei mexicane de schi, cu aproape 20 de ani în urmă.

Ia uitaţi ce site frumos are! Şi ce calendar cu sexoşi instructori de schi!

Domnul se supărase foc în 2006 când, deşi s-a calificat pentru Olimpiada de la Torino, autorităţile mexicane au decis să nu trimită o echipă de un om la luptă. 

Acum lucrurile s-au schimbat şi bănuiesc de ce. Alteţa sa schioare a pus la bătaie banii de drum şi de reprezentanţă, deşi i se pare vulgar să discute despre aşa ceva, din ce citisem eu în la Jornada.

PS: poate mai ţineţi minte şi echipa de bob a Jamaicăi, pentru că exotismele astea nu sunt rarităţi.

27 de comentarii:

  1. 1. eu, mai friguroasa din fire, nu inteleg cum de se despoaie donsoarele alea pe partie, cu atata dezinvoltura. de domni nu ma mir, ca cica ar avea carcasa mai groasa (ahem...)
    2. ah, sangele (austriac, banuiesc) de schior :))...

    RăspundețiȘtergere
  2. da' calendarul cu rugbiştii francezi îl ştii? ia caută Dieux du Stade pe net şi încălzeşte-te un pic :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Zazuza, dar nu sunt despuiate, alea sunt straie termice!
    are sange austriac, dar desigur, nu am reusit sa gasesc un ceva mai complicat decat wiki sa aflu cum anume au ajusn parintii in Mexic fugind de nazisti.
    oh,, laura, stiu si acel calendar. astept unul cu sahisti!

    RăspundețiȘtergere
  4. Monica, dar daca are genunchii paraditzi si 51 de ani, care e motivatzia lui sa participe, ca nu imi imaginez ca-si face vreo sperantza sa ia un loc pe podium? Ce zice omul?

    RăspundețiȘtergere
  5. Din ce am cetit despre el, federeatia asta de schi mexicana a fondat-o la 31 de ani, cand as psune ca un sportiv normal e pe cale sa iasa din competitii, din cauza de varsta. In Austria dumnealui nu avea nicio sansa sa pupe campionate mondiale, olimpiade, aici, fiind singurul schior de performanta, da. Are deja participari la 5 olimpiade, cred ca face parte din exhibitionismul dumnealui. Rau nu e, adica tot trebuie sa treaca de niste calificari. Capac la toate ii place exotismul de genul schior din mexic, bob-er *(? asa imi amintesc ca se spunea, din comentariile alea de la tembelizor) de Jamaica etc.
    Iar despre genunchii paraditi stiu tot din articolul ala de ziar. Dar imi imaginez ca ar fi paraditi pentru el ca schior nu pentru un om de rand la 51 de ani.

    RăspundețiȘtergere
  6. uite, am gasit si un schior ghanez la Olimpiada. zice ca scopul lui e sa nu iasa ultimul. sa vedem daca ilo intrece pe Printul meu.

    RăspundețiȘtergere
  7. ah,ma sei straniera? si, i piani poi :) viaggetti! ma ho paura che se li dico poi non si avverino...

    RăspundețiȘtergere
  8. În josul primei poze cu schioare (suedeze?) se vede un nume de iepurache. ;)

    Dar lasă asta; important e că La Jornada online e găzduit de UNAM. Yeeaah, baby!

    Despre ghanez, aici. (Ghana e foarte aproape de Gabon! ;) )

    RăspundețiȘtergere
  9. iepurachele apare si la foto cu schiori. apropo deiepuri si schi, unde am fost noi sa ne arucam in jos pe schiuri era frumos sa vezi, din telescaun, urme de iepuri. la fel cum a fost frumos sa-mi aud tovarasul de drum spunand ca ceea ce pareau pasii unui iepuri sunt de fapt degetele unui urs. si cum sa-i explic eu unui copil pe care nu il cunosc ca ursul, in general, doarme iarna?

    RăspundețiȘtergere
  10. Ei, genunchi "paraditi" sunt totusi, genunchi paraditi... :(

    RăspundețiȘtergere
  11. cred ca a declarat asta de teama repercusiunilor, in caz că se întoarce în mexic fără vreo medalie.
    uite, anul trecut m-au durut genunchii la schi, anul ăsta nu. deci poate paraditul ăsta e relativ:))

    RăspundețiȘtergere
  12. Omul a fost blagoslovit de ursitoare! Schior, fotograf, star pop, businessman, vorbitor fluent de "several languages"... ce mai! un prinţ multifuncţional.
    Mi se pare corect. Dacă România are un prinţ actor şi susţinător al magiunului de prune de Topoloveni, de ce n-ar avea şi Mexicul un prinţ schior/fotograf/star pop/businessman... Fie el şi cu genunchii paradiţi...

    RăspundețiȘtergere
  13. Mă gândeam că prăjiturile trebuie să fie făcute de o prăjitoare, nu? Şi atunci ce face o vrăjitoare? Vrăjituri, normal!

    RăspundețiȘtergere
  14. Olimpiada de vara nu-i k iarna :)

    www.gandul.info/gandul-rau/olimpiada-iarna-i-vara-256643

    RăspundețiȘtergere
  15. Acest dinstins blog este foarte, foarte ciudat. Monica, mă văd obligat să te alertez: fii pe fază, am impresia că o fantomă să joacă cu configurările! Acum, când scriu, a activat moderarea comentariilor. Acum câteva zile însă se comenta liber. Iar povestea asta se repetă periodic: ba se moderează, ba e "la liber". Dă acatist, poate dispare! Altminteri există riscul să se aciueze la tine definitiv şi cine ştie ce repercursiuni poate avea!

    RăspundețiȘtergere
  16. pe mine nu ma mai mira nimic.
    unde sa dau acatist? la biserica ortodoxa rusa au la aia greaca?

    RăspundețiȘtergere
  17. Serios vorbind: există biserică greacă? De cea rusă nu mă mir, să nu uităm în ce ţară a ales să emigreze Troţki. Dar câţi greţi pot fi în DF?

    RăspundețiȘtergere
  18. aici zice ca nu-s multi greci pe aici si nu stiu daca au venit dintr-un anume motiv, ca libanezii, sau asa s-a nimerit. si asta ma mira, pentru ca Mexicul nu prea e prietenos cu emigrantii. anul asta sper sa ajung de Paste la biserica asta de care ziceam care e langa un centru cultural elenic pentru ca am inteles ca macar o sa mi se vorbeasca in spaniola, nu ca la biserica rusa unde am fost dar nu am ramas, din motive de limba.

    RăspundețiȘtergere
  19. Îmi spui tot felul de chestii interesante! "Mexicul nu prea e prietenos cu emigranţii"??

    RăspundețiȘtergere
  20. cred ca li se trage de la o gasca de spanioli care a venit aici dupa 1500:)

    RăspundețiȘtergere
  21. Da, înţeleg ce vrei să zici. Mă gândeam la ţările din sudul Americii de Sud, care sunt construite pe imigraţie: italieni în Argentina, japonezi în Peru, japonezi şi libanezi în Brazilia şi nazişti reciclaţi peste tot (preşedinta Argentinei se numeşte Kirchner iar a Chile Michelle Bachelet!).

    RăspundețiȘtergere
  22. De unde şi diferenţa între aceste ţări şi Mexic. Când m-am rugat Celui de Sus să vin încoace, am zis Chile şi Uruguay de mii de ori. A ieşit Mexic, cu plusurile lui. Cea mai puternică minoritate e cea libaneză, cu de-alde Carlos Slim, Salma Hayek şi câţi or mai fi. Mai sunt evrei mulţi,francezi şi italieni (veniţi în două valuri: acum 100 de ani, când se căuta mână de lucru pentru agricultură şi în ultimii 15 ani, dintre cei care s-au săturat de gerontocraţia şi lipsa de oportunităţi din ţara- mumă), 3-400 de rumâni întregistraţi la Ambasadă. dar naţiile astea nu prea au reuşit să-şi pună amprenta pe mersul lucrurilor, din cauza proporţiei dintre numărul lor şi cel al băştinaşilor.

    RăspundețiȘtergere
  23. Mmm, Salma Hayek, miam-miam! Genul de femeie după care-mi lasă gura apă! Nu ştiu dacă-i frumoasă, dar irezistibil de apetisantă cu siguranţă e!

    Chile aş fi zis şi eu. Uruguay nu, parcă e prea insignifiant... Dar, Peru, nene - îţi dai seama ce mişto ar fi fost? Pe de altă parte, eu zic că Mexicul e ceva cu care poţi să te mândreşti în faţa prietenilor. Celelalte ţări - mai puţin. Exceptând Peru, normal!

    Aveam un prieten mexican din Guadalajara care era foarte mulţumit (chiar mândru) de femeile din zona lui: zicea că sunt un amestec foarte reuşit de indigeni, spanioli şi francezi din ăia de-au venit cu împăratul importat.

    Vezi că iar a apucat-o joaca pe fantomă!

    RăspundețiȘtergere
  24. intrebare dupa multe framantari: ce e mai bine, moderare la articolele mai vechi de 10 zile sau cuvintele alea intortocheate puse de proba? m-am saturat de reclame, virusi, Levitra, Viagra, femei frumoase, copii urati, mancare, nemancare, de vanzare etc

    RăspundețiȘtergere
  25. Necuvintele de probă - mult mai bine, parol.

    RăspundețiȘtergere
  26. Doamne, că mult am mai răscolit până am găsit discuţia cu Guadalajara.
    deci am aflat, cetind o carte, că ăştia din Jalisco sunt fuarte fuarte încrezuţu pe motiv că-s mai albi. Şi că ei are la mână mariachi şi tequila. atenţie la prieten! ;)

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...