2 februarie 2010

e usor a pune linkuri

...când nimic nu ai a spune.
Păi ce să vă povestesc? Că e sezonul uscat şi plouă cu găleata? (migrene y compris)
Că în Mexic a fost iar puente- sfârşit lung de săptămână, de data aceasta pentru 5 februarie, Ziua Constituţiei (cum o mai fi şi aia)?
Că am vrut să mergem la muzeu şi era închis ăla spre care ne-am tot dus şi iar dus? Îşi cereau scuze, aşa că am venit cu coada între picioare spre casă, mi-am făcut iar o poză sub un copac cu flori, oare când mi-o trece mirarea?, şi am găsit deschis la Sala David Siqueiros, care era închisă într-o altă duminică în care am trecut noi pe acolo, de am rămas la fel de trişti. La sala cu pricina, o vastă expoziţie pentru care am urcat şi la etajul 1 1/2 (nu era ca în Malkovich, până la 7). Îndoiţi de şale am văzut instantanee din nişte filme ale lui Buñuel (care în surealismul de aici s-a ţicnit, că înainte era tern) şi nişte instalaţii. Dintr-una ieşea aer de Mexic, de parcă am fi fost în Japonia şi eram curioşi, din alta sunete de muezin, că poate eram la fel de curioşi.

Linkurile, că vreau să vedeţi şi voi.
1. Fotografii din Cartierul care va dispărea din Barcelona. Construit în anii 20 pentru familiile sărace din oraşul catalan, Bon Pastor arată pe măsură. Urât. Se vor construi case noi, unele sunt deja gata, dar traiul acolo e scump şi în reportajul din la Repubblica se spune că sunt oameni care nici măcar nu aprind lumina, ca să economisească.

2. Danny De Vito consideră esenţial să-şi pozeze picioruşele pe tot felul de fundaluri, depinde unde merge în vacanţă. De Vito zice că-şi iubeşte picioarele, doar ele îl plimbă încoace şi încolo, aşa că nu mai spun nimic. Eu îmi iubesc buzunarul de unde scot banii să-mi plătesc biletele de călătorie, aşa că mă voi supune şi-mi veţi vedea jebul în faţa unor statui. Degetele lui De Vito pe la Milano şi prin alte părţi, aici.

3. adio malus pirus, bine vei veni cine ştie ce cod de bare. Citeam aici că la ONU 2010 e anul biodiversităţii şi că un anume Consorţiu Internaţional pentru codul de bare al vieţii merge mai departe în clasificarea tuturor plantelor şi animalelor, ca la supermarket. Aici sunt mai multe amănunte, vreau în urmă cu 100 de ani şi mintea de acum, am zis! Sau să-mi fac un cont?

4. Dacă vă plac păpuşicile japoneze, fuga într-acolo, aflu de aici că începe festivalul păpuşilor Hina. Mai e o lună, vă puteţi programa liniştiţi zborul, atenţie că Japan Airlines nu o duce prea roz.

Un comentariu:

  1. castiga si tu un FIAT grande punto... http://lumeacafelei.eva.ro/plantatia-lui-robert191/

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...