1 decembrie 2008

la vot, in Mexic

pe scurt, cum a fost.
 
În viaţa mea nu am locuit atât de aproape de secţia de votare! Am traversat şi am mai mers puţintel.
Nici nu m-am apropiat bine de poarta aflată atât de aproape de Ambasada Germană, că un distins tânăr domn mi-a ieşit în întâmpinare. 
Să votez, zic!- mă adresez domnului care îmi spune unde să mă duc. Clădirea nu e cum mă aşteptam, adică prăfuită şi cu covoare roşii, dar nişte frumoase persiene şi mobilă sculptată cu mare atenţie tot avea. 
Intru în sala unde mă aştepta ca pe o tortilla caldă o tânără doamnă atât care m-a trimis spre cabină, eu nu vedeam aşa ceva, până la urmă mi-a zis că da, încăperea aceea cu o canapea şi două fotolii e cea unde îmi exercitez dreptul, după ce închid uşa, bineînţeles. 

Am apropiat-o, mi-am deschis buletinele, am pus repede ştampila pe cine ma decisesem din timp, am ieşit, le-am îndesat în urnă şi gata am fost. Până a apărut un amabil domn în costum gri, că, dacă tot nu mă cunoaşte să-mi las datele, am ieşit, au venit şi alţi domni.
Date tehnice: am votat la 11 ora locală, eram a 14-a, se mai aşteptau să vină până la 40-50. Mi s-a povestit că ultima oară veniseră români tocmai din Guadalajara (departe rău!), ca  să voteze, deci românismul meu nici nu e important, la o adică.

Hai că a fost frumos!

5 comentarii:

  1. Good choice. By the way, sa stii ca pentru mine toata epopeea electorala de la tine a pornit.

    RăspundețiȘtergere
  2. felicitari...in tara prezenta la vot a fost minima...marturisesc ca dezamagirea nationala m-a cuprins si pe mine, ca pe multi altii...pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Eduard: apai ce putem face noi, de aici, de departe?
    @Rebeca: pai aici au venit oamenii de la 800 de km departare sa voteze! si tot nu am gasit nimic sclipitor in ideile celor care au candidat in colegiile din strainatate!

    RăspundețiȘtergere
  4. intrebarea e cum vor arata clasamentele astea peste sase luni. sa vedem atunci cata popularitate vor mai avea partidele care intra acum la guvernare, cate procente va avea partidul ramas in opozitie. dar mai ales cate procente vor avea partidele care n-au intrat acum in parlament. parerea mea e ca anul 2009, cel plin de criza economica, va rasturna ordinea procentelor de acum. sa na gandim si la posibilele anticipate, de care se vorbeste de pe acum. asa ca cei din urma s-ar putea sa fie …

    RăspundețiȘtergere
  5. eu va dau dreptate, cum nu. partea cu alegerile anticipate am mai auzit-o de atata ori in ultimii ani ca nu prea o cred, insa:)

    si mai adaug ceva: politica romaneasca nu se inscrie in nici o schema stabilita de manualele de politologie, asa ca nu putem sti niciodata ce o sa mai vie:)

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...