22 ianuarie 2007

sa ti-l scot cu furculita !

Sa ti-l scot cu furculita! spunea, aplecata peste Mitica Popescu, Leopoldina Balanuta, intruchipand una dintre cele trei gazde ale eroului nostru. Femeia sherpuia malefic dintr-o furculita catre  barbatul ramas, se pare, cu un os de peshte in gat.

De cate ori ma jucam la masa cu furculita la miscarea aceea ma gandeam si pac! o indreptam spre bietu' frate-meu ( nu il deplangeti, imi platea el cu varf si indesat pornirile).

Nu pot, insa, si mi-e ciuda rau, sa-mi imaginez ciurda de chinezoaice inarmate cu linguri, furculite si cutite, pornind rascoala furculitelor argintii( dupa modelul rascoalei turbanelor galbene si celei a sprancenelor rosii) in biroul directorului fabricii unde roboteau, micutele de ele, de zor. 

Cum le-o fi venit ideea? De ce nu au luat alte corpuri mai contondente, voluminoase, amenintatoare? Cum batea raza becului in luciul tacamurilor?! Cum vedea domn'director toata povestea?

pe scurt: sute de muncitoare chinezoaice de la o fabrica de confectii din Bacau, inarmate cu linguri, furculite si cutite au navalit in biroul directorului cerand salarii mai mari.

2 comentarii:

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...