3 ianuarie 2007

in numele boului

Vedeti splendoarea din stanga? Cum s-au straduit ei sa o aseze in farfurie, cum au ornat-o cu migala de chinez ce picteaza pe bob de orez? E boul care trage la jugul meselor de sarbatori. Ce masa incepe fara salata boeuf? pardon, "salata de boeuf" ca sa nu suparam gloata? Pai e de boeuf toata povestea, medame si musii, ca nimic nu mai e cea fost iar salata asta nici pe atat! Cu retete care de care mai complexe ( care ati auzit de gogosari murati hacuiti si varati in malaxorul salatei nu va oripilati, s-au mai vazut si mere care au sfarsit tragic in numele boului! )Cartofi mai mari sau mai mici, legume fierte taiate cubulete de 1/1 cm sau date pe razatoarea mica nu vorbim aici decat despre o mancare second hand, facuta din legume destinate unei supe, reciclate apoi pentru prezentarea din farfuria alaturata. Cum nu s-ar simti toate ingredientele mai demne daca salata asta le-ar fi scopul primar?Ce sa-i faci, exista nenorociri si mai mari, cum ar fi prajitura cartof, nascuta din marginile si resturile ( cam ce vechime sa aiba?) de prin cofetarii
Dar ce face mai boeuf si mai boeuf salata boeuf? Caaaaaaaaaarnea!
Citez de pe internet:
Salata boeuf: Ingrediente pentru 10 portii: 400 g carne de pasare (vaca) ... Ce spui, Franz? aaa, pai atunci imi explic povestea laptelui de pasare! 
Povestea poate fi, insa, si mai complexa: zau daca tin minte cine imi spunea, inainte de Craciun, ca, pe cand se afla intr-un magazin, a auzit pe cineva cerand carne de porc pentru salata boeuf. 
Si, daca tot faceam, mai sus, apel la internet, constat ca nu mai e cozonacul liantul familiei (*celula de baza a societatii) ci salata boeuf. Luati de aici: Ai putea sa faci si salata boeuf impreuna cu el, tu pregatesti carnea, morcovii si cartofii si ii fierbi impreuna inainte de a veni el ca sa aiba timp sa se raceasca si cind ajunge ii arati cum i-ai fiert pe toti impreuna si ca a rezultat o supica foarte buna pe care o poti folosi la altceva, dupa care il pui la taiat si termini salata.

Ca sa nu ramaie salata asa, de izbeliste, o puteti orna frumos, inainte sa o trantiti pe masa. Citez din nou : o aranjam pe un platou, o imbracam cu maioneza si o ornam dupa imaginatie(scortisoara pot?), cu suvite de albus de ou, rozete de morcov, boabe de mazare si frunze de patrunjel, eventual cu suvite de gogosar murat. Da, da, braduti si trandafiri, stelute mii si mii!
Oameni buni, ati ucis de tot salata boeuf: mai ajung la urechile mele si povesti cu praz, masline negre, fasole si alte porcarii.
Chiar nimic nu mai poate fi simplu si decent?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...